Siirry sisältöön

Huonekalujen entisöinti ja verhoilu

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Restaurointialan osaamisala

Entisöinnin ja verhoilun opiskelija verhoilee jakkaraa kuviollisella kankaalla.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Huonekalujen entisöintiä ja verhoilua

Huonekalujen entisöintiä ja verhoilua opiskellut restaurointialan artesaani osaa muuttaa vanhan huonekalun uuteen sisustukseen sopivaksi ja kunnostaa kalusteet perinteitä arvostaen. Artesaani tekee entisöintitöitä antiikkiesineiden ja muiden vanhojen huonekalujen ja kalusteiden parissa ja osaa kunnioittaa perinteisiä arvoja ja työtapoja.

Alan artesaaniopinnot sisältävät mm. erilaisten vanhojen huonekalujen ja kalusteiden puuosien kunnostusta sekä pintakäsittelyjen entisöintiä ja restaurointia. Lisäksi entisöinti- ja verhoilualan artesaani osaa pehmustaa, päällystää ja verhoilla erilaisia huonekaluja. Restaurointialan koulutus tukee kestävää kehitystä, koska sen aikana oppii uusiokäyttämään huonekaluja ja näin myös vähentämään kaatopaikkakuormaa.

Entisöinti- ja verhoilualan artesaanit työskentelevät alan yrityksissä tai yrittäjinä.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, huonekalujen entisöinti ja verhoilu

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on restaurointialan osaamisalalta (huonekalujen entisöinti ja verhoilu)

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen

  Huonekalujen entisöijä työskentelee antiikkiesineiden parissa perinteisiä arvoja ja työtapoja kunnioittaen. Entisöijä muuttaa vanhan huonekalun arvon mukaisesti uuteen sisustukseen sopivaksi.

  Ammatissa tarvitaan luovuutta, kädentaitoja, perinteiden kunnioittamista, yhteistyökykyä ja asiakaspalveluhenkisyyttä.

  Entisöijä ja verhoilija työskentelevät alan yrityksissä tai yrittäjänä.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Restaurointi- ja entisöintialan artesaaniopiskelijalle tarpeellisia ominaisuuksia ovat mm. asiakaspalveluhenkisyys, kädentaidot, muoto- ja tyylitaju sekä perinteiden kunnioittaminen. Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan monipuolisesti entisöintiin ja verhoiluun kuuluvia asioita.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi