Siirry sisältöön

Sisustuslasi

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Tuotteen valmistuksen osaamisala

Silmälasipäinen opiskelija, jolla harmaa pipo ja punavalkoinen verkkaritakki piirtää sisustuslasin suunnitelmaa paperille.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Sisustuslasin artesaani työstää lasia monilla eri tekniikoilla

Sisustuslasin artesaaniopinnoissa opiskellaan useita erilaisia lasin työstössä käytettäviä tekniikoita, kuten lyijykisko-, lasinmaalaus-, sulatus- ja kuparifoliotekniikoita. Lisäksi alan artesaanikoulutuksessa opetellaan lasin hiekkapuhallusta ja liimausta. Opintojen aikana tulevat tutuksi myös erikoisemmat tekniikat, kuten mosaiikki, pâte de verre (lasimurskan sulatus sulatusmuottiin), lasin uunivalu sekä lasikorujen valmistus lampputekniikalla.

Kun opiskelet artesaaniksi sisustuslasin ammattialalla, mahdollisuuksia erilaisten töiden tekemiseen on paljon. Opintojen aikana valmistetaan eri tekniikoilla mm. ikkunamaalauksia, valaisimia, sisustusesineitä ja mosaiikkeja. Tuotteita tehdään esim. ravintoloihin, hotelleihin, kauppakeskuksiin ja muihin julkisiin tiloihin sekä yksityiskoteihin.

Alalta valmistuneet artesaanit voivat työskennellä omassa yrityksessään tai alan yritysten palveluksessa. He voivat toimia myös kurssien ohjaajana kouluissa, kurssikeskuksissa ja opistoissa.

Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella, Ikatalla lasialan koulutus on Suomen monipuolisinta, sillä oppilaitoksella on tarjolla lasialan koulutusta kolmella eri ammattialalla. Sasky Ikata tarjoaa mahdollisuuden opiskella sisustuslasin lisäksi lasialaa myös lasinpuhalluksen sekä korusuunnittelun ja -valmistuksen ammattialoilla.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustuslasi

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on tuotteen valmistuksen osaamisalalta (sisustuslasi).

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen

  Sisustuslasin opinnoissa opitaan valmistamaan eri tekniikoilla lasisia tilanjakajia, ikkunamaalauksia, valaisimia, sisustusesineitä sekä mosaiikkeja. Tuotteita valmistetaan kirkkaasta ja värillisestä lasista.

  Sisustuslasialan artesaani voi työskennellä omassa studiossaan tai kurssien ohjaajana kouluissa, kurssikeskuksissa, opistoissa ja nuorisotaloissa. Koulutukseen sisältyy työpaikoilla tapahtuvaa opiskelua, jonka pohjalta opiskelijalla on mahdollisuus työllistyä ja toimia työmarkkinoilla itsenäisesti tai toisen palveluksessa. Opintojen aikana opiskelija saa perusvalmiudet yrittäjänä toimimiseen ja hyvän pohjan mahdollisille jatko-opinnoilleen.

  Koulutukseen pääset tutustumaan Instagramissa lasitaidekoulu_ikaalinen

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Sisustuslasin artesaanilta vaadittavia ominaisuuksia ovat mm. asiakaspalvelutaidot, pitkäjänteisyys ja visuaalisuus.

Koulutuksen sisältö

Sisustuslasin artesaanikoulutuksessa opiskellaan lasialan monia eri tekniikoita.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi

Oranssiin neulepaitaan ja sinisiin farkkuihin pukeutunut, silmälasipäinen ja punahiuksinen hymyilevä henkilö lasialan työtiloissa.

Lue Helgan opiskelijatarina

Kansainvälinen vaihtojakso lasialalla oli huikea ja avartava kokemus.