Siirry sisältöön

Yrityksen someosaajaan perustyökalut

Liiketoiminnan perus-/ammattitutkinto, tutkinnon osa

Kuvassa näkyy hieman henkilön kättä ja pastellisävyistä batiikkivärjättyä puseroa. Kädessään henkilöllä on vaalea puhelin kiinnitettynä vaaleaan gimbaaliin.
Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto, Ammattitutkinto, Osatutkinto
Teemat:
Liiketoiminta, Markkinointi
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Someosaajan työkaluilla yrityksen sosiaalisen median kanavat kasvuun

Vastaatko työpaikkasi somekanavista? Tuskailetko uusien ideoiden tarvetta? Kaipaisitko lisää vinkkejä, mitä eri kanavissa voisi toteuttaa? Tässä koulutuksessa kehität oman työpaikkasi somekanavia. Opit laatimaan suunnitelman, jonka avulla sisällön tuottaminen helpottuu ja tehostuu. Saat työkaluja ajastustoimintojen ja maksetun näkyvyyden hyödyntämiseen sosiaalisessa mediassa.

Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, sekä markkinoinnin, asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä toimiville työntekijöille. Koulutus sopii myös digitaalisesta markkinoinnista kiinnostuneille ja näihin tehtäviin pyrkiville. Hakijalta edellytetään tietoteknisiä taitoja ja perusohjelmien hallintaa sekä itseohjautuvuutta.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Yrityksen someosaajan perustyökalut

  Paikkakunta
  Verkkototeutus – Mänttä-Vilppula
  Hakuaika
  19.03.2024 — 23.09.2024
  Koulutus alkaa
  7.10.2024
  Lisätietoa

  Vastaatko työpaikkasi somekanavista? Pohditko, mitä sinne someen päivittäisi? Kaipaisitko lisää vinkkejä, mitä eri kanavissa voisi toteuttaa? Tässä koulutuksessa kehität oman työpaikkasi somekanavia. Opit laatimaan suunnitelman, jonka mukaan erilaisen ja toimivan sisällön tuottaminen helpottuu ja tehostuu. Saat työkaluja ajastustoimintojen ja maksetun näkyvyyden hyödyntämiseen sosiaalisessa mediassa.

  Kenelle koulutus sopii? Yrittäjälle tai työntekijälle, jonka työtehtäviin kuuluu somekanavien päivittäminen ja ylläpito. Voit toimia millä tahansa toimialalla. Koulutukseen osallistujalla täytyy olla työpaikka, jossa pääsee tekemään markkinointiviestinnän työtehtäviä.

  Työpaikan kanssa solmitaan oppisopimus tai koulutussopimus (min. 25h/ vko). Koulutus- tai oppisopimuspaikka tulee olla sovittuna ennen opintojen aloittamista. Myös yrittäjän oppisopimus on mahdollinen.Työpaikalta nimetään opiskelijalle ohjaaja tai yrittäjä hankkii itselleen mentorin.
  Opintojen aluksi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Opiskelijan taustan perusteella suoritettava tutkinnon osa on joko

  – Markkinointiviestintä 30 osp (Liiketoiminnan perustutkinto) tai

  – Markkinointiviestinnän toimeksianto 60 osp (Liiketoiminnan ammattitutkinto)

  Kustannukset
  Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelijalla tulee olla käytössä tietokone, kamera ja kuulokemikrofoni verkkotapaamisia varten.
  Muuta huomioitavaa
  Haku koulutukseen 23.9.2024 mennessä. Opiskeluaika 7.10.2024-30.4.2025. Mahdollisuus tämän jälkeen jatkaa koko tutkinnon suorittamiseen. Mikäli tunnet epävarmuutta perustyövälineohjelmien käytössä, sinulla on mahdollisuus osallistua ennen opintoja 23.9-24.10.2024 Ammattilaisen työvälineet opintoihin verkossa.

Kenelle koulutus sopii?

Yrittäjälle tai työntekijälle, jonka työtehtäviin kuuluu yrityksen somekanavien päivittäminen ja ylläpito. Voit toimia millä tahansa toimialalla. Koulutukseen osallistuvalla tulee olla työpaikka, jossa markkinointiviestinnän työtehtäviä on mahdollisuus toteuttaa.

Työpaikan kanssa solmitaan oppisopimus tai koulutussopimus (min. 25h/ vko). Koulutus- tai oppisopimuspaikka tulee olla sovittuna ennen opintojen aloittamista. Myös yrittäjän oppisopimus on mahdollinen. Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalta ohjaaja. Yrittäjän tulee hankkia itselleen mentori.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskelija kehittää ja toteuttaa työpaikkansa viestintää somekanavissa. Opintojen aluksi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Opiskelijan taustan perusteella suoritettava tutkinnon osa on joko

Alustava aikataulu 2024-2025

Oppimista tuetaan verkkotapaamisissa Teamsissä (klo 15-17). Alustava aikataulu ja sisältö:

ma 21.10. Aloitustapaaminen, asiakkaan ostopolku ja yrityksen some-viestinnän perusteet
ma 11.11. Somekanavat (FB, IG, TikTok) ja niiden erot
ma 25.11. Visuaalisen ilmeen elementit ja Canvan perusteet
ma 16.12. Markkinoinnin suunnitelmat ja sisällöntuottaminen
ma 20.1. Maksettu markkinointi, mm. Google Ads, Meta Business Suite
ma 10.2. Analytiikka ja mittaaminen
ma 17.3. (klo 15-18) Omien kampanjatoteutusten esittely

Opiskelijoiden näyttöjen arviointi viikoilla 14-15.

Opiskelijavalinta

Haku koulutukseen 23.9.2024 mennessä.

Kustannukset

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelijalla tulee olla käytössä tietokone, kamera ja kuulokemikrofoni verkkotapaamisia varten.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen voit jatkaa koko tutkinnon suorittamiseen.

Lisätietoja antaa: