Siirry sisältöön

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Useita osaamisaloja

Nuori nainen istuu portailla kannettava tietokone sylissään.
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Liiketoiminta
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Liiketoiminnan ammattilaiseksi

Liiketoiminnan osaajia tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Liiketoiminnan ammattitutkinto antaa valmiudet paitsi vaativampiin liike-elämän tehtäviin siirtymiseen, myös käytännön työkaluja työn tueksi yrittäjänä tai erilaisten yritysten tai muiden organisaatioiden työntekijänä.

Tutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaslähtöisesti ja hänellä on hyvät viestintävalmiudet sekä vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa ja talouden hallinnan taitoja. Hän selviytyy erilaisissa viestintätekniikan toimintaympäristöissä tarkoituksenmukaisesti, verkostoituu ammatillisesti ja kehittää suunnitelmallisesti liiketoiminnan osaamistaan.

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella ja valittavana on eri osaamisaloja, joihin opiskelija voi suuntautua.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Liiketoiminnan ammattitutkinto

  Paikkakunta
  Oppisopimus
  Hakuaika
  01.11.2023 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  20.11.2023
  Lisätietoa

  Tutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaslähtöisesti ja hänellä on hyvä viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, kielitaitoa sekä talouden hallinnan osaamista. Hän selviytyy hyvin erilaisissa viestintätekniikan toimintaympäristöissä tarkoituksenmukaisesti. Hän verkostoituu ammatillisesti ja kehittää suunnitelmallisesti liiketoiminnan osaamistaan.

  Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan suorittanut voi toimia myynnin tehtävissä tai markkinointiviestinnässä. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa markkinointia sekä myyntiä, seurata toimenpiteiden tuloksellisuutta ja parantaa asiakaskokemusta.

  Koulutus toteutetaan oppisopimuksella.

  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkiintoon johtaviin opintoihin.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, markkinoinnin, asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä toimiville henkilöille. Hakijalta edellytetään tietoteknisiä taitoja ja perusohjelmien hallintaa.

Koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan ammattitutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen sekä kahdesta valinnaisesta osaamisalojen tutkinnon osasta:

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutuksessa oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettävänä koulutuksena, jota täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä tapahtuvalla osaamisen hankkimisella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään koulutuksen kesto, laajuus sekä valittavat tutkinnon osat. Oma aiempi osaaminen huomioidaan suunnittelussa.

Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen ja sen aikana maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Sopimus voidaan tehdä myös yrittäjälle. Oppisopimuskoulutus on pääosin opiskelijalle maksutonta. Työantajan edellytetään nimeävän työpaikkaohjaaja opiskelijalle. Tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen osoitetaan aidoissa työelämän ympäristöissä oman suunnitelman mukaisesti.

Lisätietoja antaa: