Siirry sisältöön

Koneistuksen osaamisala

Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Kone- ja tuotantotekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Koneistuksen ammattilaiseksi

Tuotantotekniikan ammattitutkinnon suorittaneella on hyvä kokonaisnäkemys valitsemansa osaamisalan valmistusprosesseista sekä valmius toimia tavoitteellisesti ja vastuullisesti alansa asiantuntijana.

Koneistuksen osaamisalan suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti koneistusalan valmistustyötehtävissä. Hän osaa ohjelmoida ja valmistaa CNC-koneilla tarkkoja ja monipuolisia konepajapiirustusten mukaisia kappaleita hyödyntäen 3D CAM-ohjelmistoa.

Koneistuksen osaamisalan suorittanut voi toimia CNC-koneistajana, valumallinvalmistajana tai työvälinevalmistajana konepajaympäristössä. Valintojensa mukaan tutkinnon suorittanut voi toimia myös tuotannon kehitysprojektissa, teollisuuden hankintatoiminnassa, työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittämistehtävissä tai robotiikan hyödyntämistehtävissä.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Tuotantotekniikan ammattitutkinto

  Paikkakunta
  Mänttä-Vilppula
  Lisätietoa

  Koneistuksen osaamisalan suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti koneistusalan valmistustyötehtävissä. Hän osaa ohjelmoida ja valmistaa CNC-koneilla tarkkoja ja monipuolisia konepajapiirustusten mukaisia kappaleita hyödyntäen 3D CAM-ohjelmistoa. Koneistuksen osaamisalan suorittanut voi toimia CNC-koneistajana, valumallinvalmistajana tai työvälinevalmistajana konepajaympäristössä.
  Valintojensa mukaan tutkinnon suorittanut voi toimia myös tuotannon kehitysprojektissa, teollisuuden hankintatoiminnassa, työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittämistehtävissä tai robotiikan hyödyntämistehtävissä.

  Kustannukset
  Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu alasta kiinnostuneille sekä alalla jo toimiville. Lisäksi hakijalla tulee olla kone- ja tuotantotekniikan peruskoulutus tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat (yhteensä 90 osp):

Valinnaiset tutkinnon osat (suoritettava yhteensä 60 osp):

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %). Oppisopimuskoulutuksessa ei ole opiskelijamaksua.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin
opintoihin.

Kysyttävää? Ota yhteyttä: