Siirry sisältöön

Levy- ja hitsaustekniikan osaamisala

Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Kone- ja tuotantotekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Työllisty levy- ja hitsausalalle

Tuotantotekniikan ammattitutkinnon suorittaneella on hyvä kokonaisnäkemys valitsemansa osaamisalan valmistusprosesseista sekä valmius toimia tavoitteellisesti ja vastuullisesti alansa asiantuntijana.

Levy- ja hitsaustekniikan osaamisala sopii sinulle, mikäli olet jo suorittanut kone- ja metallialan perustutkinnon tai sinulla on kokemusta hitsauksesta. Alalla on hyvät työllistymismahdollisuudet sekä kehittymismahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

Osaamisalan suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti hitsaavan teollisuuden valmistustyötehtävissä. Hän osaa valmistaa vaatimusten mukaisia teräsrakenteita, osakokonaisuuksia tai niiden osia ja hänellä on työssä vaadittavat pätevyydet. Valmistumisen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi levytöissä, hitsaajana tai levyseppähitsaajana konepajateollisuudessa, rakennustyömailla tai laivanrakennusteollisuudessa.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Tuotantotekniikan ammattitutkinto

  Paikkakunta
  Mänttä-Vilppula
  Lisätietoa

  Oletko jo suorittanut kone- ja metallialan perustutkinnon tai onko sinulla kokemusta hitsauksesta? Kiinnostaako sinua hyvät työllistymismahdollisuudet?

  Metalliteollisuus tarjoaa tulevaisuudessa haasteita ammattilaisille.
  Levy- ja hitsaustekniikan osaamisalan suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti hitsaavan teollisuuden valmistustyötehtävissä. Hän osaa valmistaa vaatimusten mukaisia teräsrakenteita, osakokonaisuuksia tai niiden osia ja hänellä on työssä vaadittavat pätevyydet suoritettuna.
  Levy- ja hitsaustekniikan osaamisalan suorittanut voi työskennellä levytöissä, hitsaajana tai levyseppähitsaajana konepajateollisuudessa, rakennustyömailla tai laivanrakennusteollisuudessa.

  Kustannukset
  Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu alasta kiinnostuneille sekä alalla jo toimiville. Lisäksi hakijalla tulee olla hitsausalan peruskoulutus tai vastaavat tiedot ja taidot.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa (20 osp):

Valinnaiset tutkinnon osat (suoritettava yhteensä 130 osp eli 3-6 tutkinnon osaa), esimerkiksi:

Koulutuksen aikana suoritetaan myös tulityökortti- ja työturvakorttikoulutukset. Hitsaajan ammattitutkinto antaa myös kansainvälisen IW-hitsaajan pätevyyden.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %). Oppisopimuskoulutuksessa ei ole opiskelijamaksua.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin
opintoihin.

Kysyttävää? Ota yhteyttä:

Sinua voisi kiinnostaa myös