Siirry sisältöön

Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto | Leipomoalan osaamisala

Leivoksia tarjottimilla.
Oppilaitos:
Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto, Sasky Vammalan ammattikoulu
Paikkakunta:
Sastamala, Tampere
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Koulutusala:
Elintarvikeala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku
Toteutustapa:
Lähiopetus

Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen

Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen, joka valmistaa mm. leipiä, täytekakkuja, kääretorttuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Kondiittorin työhön voi kuulua myös tuotteiden myyntiä. Työ on käsityövaltaista, mutta siihen kuuluu myös erilaisten laitteiden käyttöä.

Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomossa ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Leipuri-kondiittorin koulutuksessa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditoria-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.

Leipuri-kondiittoreita työskentelee leipomoissa, konditorioissa, kahviloissa, ravintoloissa, pitopalveluyrityksissä, myymälöiden paistopisteissä ja leipäosastoilla.

Koulutukset jatkuvassa haussa

  • Elintarvikealan perustutkinto

    Paikkakunta
    Sastamala
    Hakuaika
    01.01.2025 — 31.12.2025
    Lisätietoa

    Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomosso ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Koulussa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditorio-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.

    Kustannukset
    Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
    Jatko-opintomahdollisuudet
    Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Leipuri-kondiittorin ammatissa tarvitaan sorminäppäryyttä, tarkkuutta, fyysistä kuntoa sekä asiakaspalvelutaitoja.

Koulutuksen sisältö

Leipuri-kondiittorin opinnoissa opit valmistamaan monipuolisesti erilaisia alan tuotteita. Leipomon koneet ja laitteet sekä eri työvaiheet tulevat tutuiksi.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Lisätietoja antaa Sastamalassa:

Lisätietoja antaa Tampereella:

Hymyilevä henkilö rakennuksen edessä

Innostus, oppiminen ja käsillä tekeminen veivät Lotan leipuri-kondiittoriksi

Lotta Sipeläinen valmistui leipuri-kondiittoriksi intohimolla ja luovuudella – lue hänen matkastaan opiskelusta työelämään ja tulevaisuuden haaveisiin!

Leipuri-kondiittorin työasuun pukeutunut opiskelija kädet puuskassa, toisessa kädessä iso vispilä.

Lue Maijan opiskelijatarina

Opettajan ja luokkakavereiden kannustamaa kohti Taitaja-kisaa.

leipuri, leipomo, kondiittori, sokerileipuri, leipomoala