Siirry sisältöön

Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto | Leipomoalan osaamisala

Leivoksia tarjottimilla.
Oppilaitos:
Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto, Sasky Vammalan ammattikoulu
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Elintarvikeala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen

Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen, joka valmistaa mm. leipiä, täytekakkuja, kääretorttuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Kondiittorin työhön voi kuulua myös tuotteiden myyntiä. Työ on käsityövaltaista, mutta siihen kuuluu myös erilaisten laitteiden käyttöä.

Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomossa ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Leipuri-kondiittorin koulutuksessa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditoria-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.

Leipuri-kondiittoreita työskentelee leipomoissa, konditorioissa, kahviloissa, ravintoloissa, pitopalveluyrityksissä, myymälöiden paistopisteissä ja leipäosastoilla.

Koulutukset yhteishaussa

  • Elintarvikealan perustutkinto

    Paikkakunta
    Tampere,Sastamala
    Hakuaika
    18.02.2025 — 18.03.2025
    Lisätietoa

    Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen, joka valmistaa mm. leipiä, täytekakkuja, kääretorttuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Kondiittorin työhön voi kuulua myös tuotteiden myyntiä. Työ on käsityövaltaista, mutta siihen kuuluu myös erilaisten laitteiden käyttöä.

    Ammatissa tarvitaan sorminäppäryyttä, tarkkuutta, fyysistä kuntoa sekä asiakaspalvelutaitoja.

    Leipuri-kondiittoreita työskentelee leipomoissa, konditorioissa, kahviloissa, ravintoloissa, pitopalveluyrityksissä, myymälöiden paistopisteissä ja leipäosastoilla.

    Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomosso ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Koulussa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditorio-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.

Koulutukset jatkuvassa haussa

  • Elintarvikealan perustutkinto

    Paikkakunta
    Sastamala
    Hakuaika
    01.01.2024 — 31.12.2024
    Lisätietoa

    Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomosso ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Koulussa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditorio-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.

    Kustannukset
    Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
    Jatko-opintomahdollisuudet
    Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
  • Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

    Paikkakunta
    Tampere
    Hakuaika
    22.12.2023 — 22.12.2024
    Lisätietoa

    Osaamisala ja tutkintonimike
    Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori

    Laajuus ja kesto
    180 osp. Opintojen kesto henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan enintään 3 vuotta.

    Pääsyvaatimus
    Peruskoulu

    Tutkinnon muodostuminen
    Pakolliset tutkinnon osat:
    Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp
    Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp
    Elintarvikkeiden valmistus, 45 osp

    Lisäksi:
    Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp
    Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

    Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/6749302

    Tutkinnon perusteet 1.8.2022 alkaen: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7823347

    Seuraavat aloitukset:
    – 10.1.2025
    – 21.2.2025
    – 12.4.2025

    Kustannukset
    Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. (Työvoimakoulutuksessa ja oppisopimuksella opiskelevat eivät kuulu maksuttoman ruokailun piiriin) Oppivelvollisuuslain piiriin kuuluvalle opiskelijalle ammatillisessa koulutuksessa maksuttomia ovat • opetus- ja päivittäinen ruokailu • välttämättömät opetuksessa tarvittavat oppikirjat ja muu materiaali • opetuksessa tarvittavat työvälineet, -asut ja -aineet. • vähintään seitsemän kilometrin pituiset koulumatkat, joka toteutetaan nykyisen koulumatkatukijärjestelmän puitteissa • joissain erityistapauksissa (lähin oppilaitos yli 100 km) myös majoitus- ja matkakustannukset
    Muuta huomioitavaa
    Seuraavat aloitukset: – 10.1.2025 – 21.2.2025 – 12.4.2025 Hakuprosessiin kuuluu ennakkotehtävä ja haastattelu. Hakemuksen tehtyä hakija saa vahvistusviestissä ennakkotehtävän. Ennakkotehtävä löytyy myös Sasky/ Tampereen palvelualan ammattiopiston nettisivuilta. 15.12.2024 jälkeen tulleet hakemukset käsitellään 7.1.2025 alkaen.
    Jatko-opintomahdollisuudet
    Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Leipuri-kondiittorin ammatissa tarvitaan sorminäppäryyttä, tarkkuutta, fyysistä kuntoa sekä asiakaspalvelutaitoja.

Koulutuksen sisältö

Leipuri-kondiittorin opinnoissa opit valmistamaan monipuolisesti erilaisia alan tuotteita. Leipomon koneet ja laitteet sekä eri työvaiheet tulevat tutuiksi.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Lisätietoja antaa Sastamalassa:

Lisätietoja antaa Tampereella:

Leipuri-kondiittorin työasuun pukeutunut opiskelija kädet puuskassa, toisessa kädessä iso vispilä.

Lue Maijan opiskelijatarina

Opettajan ja luokkakavereiden kannustamaa kohti Taitaja-kisaa.