Siirry sisältöön

Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto | leipomoalan osaamisala

Leivoksia tarjottimilla.
Oppilaitos:
Sasky Tampereen palvelualan ammattiopisto, Sasky Vammalan ammattikoulu
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Elintarvikeala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen

Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen, joka valmistaa mm. leipiä, täytekakkuja, kääretorttuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Kondiittorin työhön voi kuulua myös tuotteiden myyntiä. Työ on käsityövaltaista, mutta siihen kuuluu myös erilaisten laitteiden käyttöä.

Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomossa ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Leipuri-kondiittorin koulutuksessa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditoria-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.

Leipuri-kondiittoreita työskentelee leipomoissa, konditorioissa, kahviloissa, ravintoloissa, pitopalveluyrityksissä, myymälöiden paistopisteissä ja leipäosastoilla.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Elintarvikealan perustutkinto

  Paikkakunta
  Sastamala
  Hakuaika
  01.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomosso ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Koulussa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditorio-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
 • Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

  Paikkakunta
  Tampere
  Hakuaika
  22.12.2023 — 22.12.2024
  Lisätietoa

  Osaamisala ja tutkintonimike
  Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori

  Laajuus ja kesto
  180 osp. Opintojen kesto henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan enintään 3 vuotta.

  Pääsyvaatimus
  Peruskoulu

  Tutkinnon muodostuminen
  Pakolliset tutkinnon osat:
  Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp
  Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp
  Elintarvikkeiden valmistus, 45 osp

  Lisäksi:
  Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp
  Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

  Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/6749302

  Tutkinnon perusteet 1.8.2022 alkaen: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7823347

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. (Työvoimakoulutuksessa ja oppisopimuksella opiskelevat eivät kuulu maksuttoman ruokailun piiriin) Oppivelvollisuuslain piiriin kuuluvalle opiskelijalle ammatillisessa koulutuksessa maksuttomia ovat • opetus- ja päivittäinen ruokailu • välttämättömät opetuksessa tarvittavat oppikirjat ja muu materiaali • opetuksessa tarvittavat työvälineet, -asut ja -aineet. • vähintään seitsemän kilometrin pituiset koulumatkat, joka toteutetaan nykyisen koulumatkatukijärjestelmän puitteissa • joissain erityistapauksissa (lähin oppilaitos yli 100 km) myös majoitus- ja matkakustannukset
  Muuta huomioitavaa
  Seuraava aloitus: 7.8.2024 – Hakemukset, joissa ennakkotehtävä palautettu viimeistään 16.5.2024, osallistuvat opettajan haastatteluun, joka toteutetaan 20.-28.5.2024 välisenä aikana. – Ohje opettajan haastattelun ajanvaraukseen lähetetään viikon sisällä siitä, kun ennakkotehtävä on palautettu ohjeiden mukaisesti. – Hakemukset käsitellään 19.6.2024 mennessä. – Valintapäätökset lähetetään sähköpostitse 3.-20.6.2024 välisenä aikana. – 16.5.2024 jälkeen tehdyt hakemukset käsitellään 29.5.- 25.6. välisenä aikana. 24.6. jälkeen tulleet hakemukset käsitellään elokuun alussa.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Leipuri-kondiittorin ammatissa tarvitaan sorminäppäryyttä, tarkkuutta, fyysistä kuntoa sekä asiakaspalvelutaitoja.

Koulutuksen sisältö

Leipuri-kondiittorin opinnoissa opit valmistamaan monipuolisesti erilaisia alan tuotteita. Leipomon koneet ja laitteet sekä eri työvaiheet tulevat tutuiksi.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Lisätietoja antaa Sastamalassa:

Lisätietoja antaa Tampereella:

Leipuri-kondiittorin työasuun pukeutunut opiskelija kädet puuskassa, toisessa kädessä iso vispilä.

Lue Maijan opiskelijatarina

Opettajan ja luokkakavereiden kannustamaa kohti Taitaja-kisaa.