Prosessiteollisuuden perustutkinto
Prosessinhoitaja tekee prosessin säätötoimia, suorittaa pieniä päivittäisiä huolto- ja korjaustöitä, valvoo laitteistojen kuntoa ja tuotteen laatua sekä toimii yhteistyössä kunnossapitohenkilöstön kanssa.
Ammatissa tarvitaan huolellisuutta, tarkkaavaisuutta ja vastuullisuutta sekä soveltuvuutta vuorotyöhön.
Prosessinhoitajia työskentelee kemian-, paperi-, elintarvike- ja panimoteollisuudessa sekä vedenpuhdistamoissa ja voimalaitoksissa.
ALALLA TARVITTAVIA OMINAISUUKSIA:
• hyvät vuorovaikutustaidot
• huolellisuus
• vastuullisuus
• soveltuvuus vuorotyöhön
TYÖPAIKKOJA:
• puu- ja paperiteollisuus
• energiantuotanto- ja vesihuoltolaitokset
• biopohjaisten pakkausten ja biopolttoai- neiden tuotannon ohjauksessa
TOIMIPISTEET:
• Ammatti-instituutti Iisakki (Hämeenkyrö)
Kansainvälistyminen
Saskyn jokaisessa oppilaitoksessa opiskelijalla on mahdollisuus osallistua kansainvälisyystoimintaan. Saskylle myönnetyn Erasmus+ akkreditoinnin ansiosta apurahoja kv-jaksoille on tarjolla vuosittain ainakin vuoteen 2027 asti sekä ammatillisen että yleissivistävän koulutuksen opiskelijoille.
Saskyn ammatillisessa koulutuksessa on tarjolla kansainvälisyyspolku, jonka puitteissa voi suorittaa jopa 15-24 osaamispistettä. Kansain- välisyyspolulla osaamista voi kartuttaa esim. lähtemällä vaihtoon Eurooppaan tai Venäjälle tai osallistumalla Saskyn muihin kv-hankkeisiin. Kansainvälistä osaamista voi kerätä myös kotimaassa osallistumalla esim. kv-tutortoimintaan tai digitaaliseen kv-yhteistyöhön tai hakeutumalla kv-työympäristöön kotimaassa.
Suuntautumisvaihtoehdot
Pakollisten tutkinnon osien jälkeen opiskelijan on mahdollista erikoistua myös esim. biotekniikkaan työpaikalla tapahtuvan oppimisen kautta.
Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Opintojen rakenne
Ammatillinen perustutkinto 180 osp.
– pakolliset tutkinnon osat osaamisalasta riippumatta 25 osp
– osaamisalan pakolliset tutkinnon osat 80 osp
– ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat 40 osp
– yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Yhteistyö alueen toimijoiden kanssa on laaja-alaista.
Koulutukseen hakeutuminen ›