Tuu mukaan iloiselle alalle
Tuu mukaan iloiselle alalle – matkailu- ja ravitsemisalan teemaviikko
Matkailu- ja ravitsemisalalle tarvitaan paljon uusia osaajia. Monet alan työnantajat kärsivät osaajapulasta, joten uusia tulevaisuuden tekijöitä pitäisi saada myös alaa opiskelemaan. Myös Sasky on mukana vastaamassa alan tarpeisiin ja järjestää yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa teemaviikon, jossa alaa tuodaan tunnetuksi mm. kesätöitä hakeville. Viikon tapahtumat keskittyvät enimmäkseen Mäntän, Keuruun ja Jämsän suunnalle.
Tietoiskut yläkouluille ja lukioille
Viikoilla 4 ja 5 järjestetään Keuruun, Koskelan ja Jämsänjoen kouluilla tietoiskuja, joissa oppilaille kerrotaan matkailu- ja ravitsemusalasta sekä alan opiskelu- ja työmahdollisuuksista.
Kohtaamo
2.2.2023 klo 15-17 järjestetään Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksessa Kohtaamo -tilaisuus, jossa alueen matkailu- ja ravitsemisalan yritykset esittelevät toimintaansa ja kertovat kesätyömahdollisuuksista. Tilaisuuteen on kutsuttu vieraaksi MSKK:n matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoita, alueen yhdeksäsluokkalaisia ja lukiolaisia sekä työllisyyspalveluiden asiakkaita. Lisäksi tilaisuutta on markkinoitu mahdollisille alanvaihtajille.
Mukana oleville yrityksille tarjotaan mahdollisuus osallistua tilaisuuden jälkeen keittiömestari Arto Lappalaisen jälkiruokakouluun.
Paikka: Mäntän seudun koulutuskeskus, Virtasalmentie 14, Mänttä (C-rakennus, 3. kerros, luokka 319)
Kesäksi töihin kahvilaan tai ravintolaan -koulutus
Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on tarjolla kahvilapalvelut -tutkinnonosan koulutus. Koulutuksessa opiskellaan keväällä oppilaitoksella ja kesällä oppisopimuksella (tai koulutussopimuksella) työpaikalla. Lähiopetus tapahtuu Mäntän seudun koulutuskeskuksessa (Virtasalmentie 14, Mänttä). Koulutukseen haetaan viimeistään 24.2.2023, täältä löytyy lisätietoja ja linkki hakulomakkeelle.
Koulutuksen toteutus / lähiopetuspäivät
- To 9.3. klo 16-18
- Infotilaisuus ja opintojen aloitus
- Anniskelu- ja hygieniapassitesti-infot
- To 30.3. klo 16-19
- Kahvilan asiakaspalvelussa toimiminen
- To 13.4. klo 15-20
- Hygieniapassitesti
- Erikoiskahvit ja anniskelu kahvilassa
- Tarjoilutekniikoita ja työergonomiaa
- To 27.2. klo 15-20
- Anniskelupassi
- Kahvilassa tarjottavien tuotteiden valmistusta
- Kassatyöskentelyn perusteet
Lisätiedot koulutuksesta
Anu Huhtala, opettaja
Matkailu-, ravitsemis- ja cateringala
anu.huhtala(at)sasky.fi
puh. 044 728 8815
Uusia ravitsemisalan osaajia Sastamalaan
Työvoimakoulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on ravintola- ja cateringalan koulutus ja/tai aiempaa kokemusta työskentelystä alalla. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajille. Tavoitteena on, että opiskelijat työllistyvät yksilöllisen koulutuksen kautta nopeasti sastamalalaisen yrityksen palvelukseen. Koulutus alkaa 6.3.2023, hakuaika päättyy 12.2.2023. Lisätiedot koulutuksesta ja linkki hakulomakkeelle.