Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto (verkkototeutus), merkonomi

Merkonomi

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

Opiskelut kestävät n. 2 vuotta, pääsyvaatimus: ylioppilas tai jo jonkun muun ammatillisen tutkinnon suorittanut tai ammatinvaihtaja. Opiskelut suoritetaan verkko-opintoina, mutta myös lähiopetuksen päiville osallistuminen on mahdollista.

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä, mm. toimistoon, myyntiin tai markkinointiin ja kirjanpitäjäksi. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä, kirjanpitäjinä, yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu, yo-tutkinto tai aiempi ammatillinen tutkinto tai alanvaihtaja).

Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä (esim. läppäri ja kuulokkeet), oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa

Tuula Karttunen
044 034 5751
tuula.karttunen@sasky.fi

Hae koulutukseen