Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto (verkkototeutus)

Merkonomi
Hakuaika: 1.8.2021 – 31.12.2022

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

– Opiskelu verkkoympäristössä on täysin paikasta riippumatonta, joten voit opiskella myös työn ohessa. Opintojen suorittaminen edellyttää viikottain yhteisiin verkko- ja tiimitapaamisiin osallistumista.
– Ohjaus tapahtuu verkossa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
– Verkko-opiskelu sisältää yhdessä tiimin kanssa oppimista sekä osittain itsenäistä opiskelua.
– Opiskeluun sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jota voi kertyä myös omalla työpaikallasi tutkinnon osien sisällöstä riippuen.
– Opiskeluaika määritellään opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
– Pääsyvaatimuksena verkko-opintoihin on toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustutkinto 120 ov/180 osp).
– Opiskelijalla on oltava ennen opintojen alkua kannettava tietokone, internetyhteys, kuulokemikrofoni sekä webkamera.

Kenelle

Opinnot soveltuvat nuorille, aikuisille, alan vaihtajille, työn ohessa opiskeleville, työttömille ja ammattitaitoa syventäville.

Pääsyvaatimuksena ylioppilastutkinto tai ammatillinen perustutkinto. Opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta erityistä oma-aloitteellisuutta ja itseohjautumiskykyä.

Kustannukset opiskelijalle

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatilliset perustutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisäksi voi kouluttautua suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemuksesi käsitellään ja sinuun ollaan yhteydessä puhelimitse noin viikon sisällä siitä, kun olet toimittanut todistukset oppilaitokselle.

Opintojen aloituspäivät lukuvuonna 2021-2022:

– 12.1.2022, haastattelut 7.10., 11.11. ja 16.11.
Orientaatio jatkuu 13.1. klo 9.00-12.00 ja 14.1. klo 9.00-12.00, jolloin käymme läpi tutkinnon rakennetta, tutkinnonosia, opintojen suorittamista käytännössä ja osaamisen arviointia.

– 9.3.2022
Orientaatio jatkuu 10.3. klo 9.00-12.00 ja 11.3. klo 9.00-12.00, jolloin käymme läpi tutkinnon rakennetta, tutkinnonosia, opintojen suorittamista käytännössä ja osaamisen arviointia

Aloituspäivät pidetään verkossa ja niihin osallistuminen on edellytys opintojen aloittamiselle.

Lisätietoja antaa

Koulutuspäällikkö Mari Järvenpää
Mäntän seudun koulutuskeskus
puh. 044 728 8421
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen