Eläintenhoitaja, monimuotokoulutus
Maatalousalan perustutkinto | Eläintenhoidon osaamisala
Eläintenhoitaja on eläinten hyvinvoinnin asiantuntija
Eläinten hoitoon kuuluu eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen, päivittäiset ruokinta- ja hoitotyöt, tilojen puhtaanapito sekä eläinten terveydenhuolto. Ammatissa on tunnettava hoidettavat eläimet sekä osattava hoitaa eläimiä niiden hyvinvointi huomioiden.
Eläintenhoitajia työskentelee maatiloilla, maatalouslomittajina, eläinhoitoloissa, eläintarhoissa, löytöeläinkodeissa, lemmikkieläinliikkeissä, tutkimuslaitoksissa sekä yrittäjinä eläinpalvelujen laajenevassa kirjossa.
Koulutuksen paikat ja ajankohdat
-
Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja, monimuotokoulutus
- Paikkakunta
- Kokemäki
- Hakuaika
- 16.09.2024 — 12.12.2024
- Koulutus alkaa
- 16.1.2025
Lisätietoa
Kyseessä on laaja-alainen perustutkinto, joka sisältää sekä tuotantoeläimiin että seura- ja harraste-eläimiin liittyviä opintoja.
Työelämässä voit sijoittua lemmikkieläinliikkeisiin, maatiloille eläintenhoitajaksi, kotieläinpuistoihin, eläinhoitoloihin, maatalouslomittajaksi tai toimia itsenäisenä yrittäjänä eläinpalveluiden laajenevassa kirjossa.
Ensimmäisen lukuvuoden lähipäivät Kokemäen oppilaitoksella (muutokset mahdollisia):
to-pe 16.-17.1.2025
to-pe 13.-14.2.2025
to-pe 13.-14.3.2025
to-pe 10.-11.4.2025
ma-pe 5.-9.5.2025
to-pe 5.-6.6.2025
to-pe 7.-8.8.2025- Kustannukset
- Kustannuksia syntyy matkoista lähipäiville, mahdollisista oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
- Muuta huomioitavaa
- Koulutukseen valitaan osallistujat ennakkotehtävän ja yksilöhaastattelun avulla. Haastattelut järjestetään viikoilla 47-48.
- Jatko-opintomahdollisuudet
- Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutus edellyttää sinulta kiinnostusta kaikenlaisiin eläimiin ja vastuuntuntoa. Opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta erityistä oma-aloitteellisuutta ja itseohjautumiskykyä sekä digitaalisia valmiuksia. Koulutukseen voivat hakea aikuiset yli 18-vuotiaat, jotka ovat motivoituneita sitoutumaan itsenäiseen työskentelyyn.
Koulutuksen sisältö
- eläinten hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtiminen
- eläinten ruokinta ja hoito
- eläintilojen suunnittelu ja puhtaanapito
- tuotannon suunnittelu ja kannattavuuden seuranta
- asiakaspalvelutyössä toimiminen
- luonnonvara-alan yrityksessä toimiminen
Eläintenhoidon osaamisalan tutkintokoulutus toteutetaan lähijaksoilla päiväopetuksena oppilaitoksella, etäjaksoilla sekä työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa (koulutus- tai oppisopimus). Etäopinnot sisältävät verkko-opintoja Teamsissa ja Moodlessa. Osaaminen osoitetaan näytöillä.
Maatalousalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, joka muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Lisätietoa antaa:
-
Janna Heinimaa
Opinto-ohjaaja
Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Kokemäki