Siirry sisältöön

Lasinpuhallus

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Tuotteen valmistuksen osaamisala

Turkoosipaitainen opiskelija työstää puhallettua lasiesinettä lasihytin penkin äärellä.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Lasinpuhaltaja-artesaanina pääset toteuttamaan ideoitasi

Lasinpuhalluksen artesaani suunnittelee ja valmistaa lasiesineitä erilaisilla lasin perus- ja erikoistekniikoilla. Lasinpuhalluksen koulutuksen aikana opetellaan lasinpuhalluksen eri tekniikoita lasin sulatuksesta valmiiksi tuotteeksi asti. Artesaaniopintoihin kuuluu sekä kuuma- että kylmätyöstömenetelmien harjoittelua. Lasihytti työympäristönä sekä tiimityöskentely tulevat tutuiksi opintojen aikana.

Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella, Ikatalla lasialan koulutus on Suomen monipuolisinta, sillä oppilaitoksella on tarjolla lasialan koulutusta kolmella eri ammattialalla. Sasky Ikata tarjoaa mahdollisuuden opiskella lasinpuhalluksen lisäksi lasialaa myös sisustuslasin sekä korusuunnittelun ja -valmistuksen ammattialoilla.

Lasinpuhaltajia työskentelee käyttö- ja taidelasiteollisuudessa ja itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, lasinpuhallus

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 29.05.2026
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on tuotteen valmistuksen osaamisalalta (lasinpuhallus).

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen

  Lasinpuhaltaja suunnittelee ja valmistaa lasiesineitä erillaisilla lasin perus- ja erikoistekniikoilla. Hän tuntee valmistusprosessin lasinsulatuksesta valmiin tuotteen tarkastukseen ja jälkikäsittelyyn.

  Ammatissa tarvitaan taitoa, tarkkuutta, muototajua, fyysistä kestävyyttä, pitkäjänteisyyttä sekä yhteistyötaitoja.

  Lasinpuhaltajia työskentelee käyttö- ja taidelasiteollisuudessa, opetustehtävissä, vapaina taiteilijoina sekä yrittäjinä.

  Koulutukseen pääset tutustumaan Instagramissa lasitaidekoulu_ikaalinen

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Lasinpuhaltajan ammatissa tarvitaan taitoa, tarkkuutta, muototajua, fyysistä kestävyyttä, pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötaitoja. Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Koulutuksen sisältö

Lasinpuhalluksen artesaanikoulutuksessa opiskellaan lasinpuhalluksen monia eri tekniikoita.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi