Siirry sisältöön

Palvelutyöntekijä | Ravintola- ja cateringalan osatutkinto

Palvelutyöntekijä

Aamupalapöytä, jossa on kahvia, mehua, vohveleita ja kananmunaa
Oppilaitos:
Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrö
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
Teemat:
Ravintola- ja catering-ala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Palvelutyöntekijäksi lähi- tai verkko-opiskelulla!

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ammatti-instituutti Iisakin (Hämeenkyrö) ja työelämän kanssa. Opinnot sisältävät käytännön tehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähi- tai verkko-opiskelua.

Koulutus pitää sisällään hygieniaosaamispassin sekä tarjoaa mahdollisuuden suorittaa anniskelupassin.

Palvelutyöntekijän työ on monipuolista, työtehtäviä ovat esimerkiksi:
– ateria- ja asiakaspalvelu, kuten aamu- ja välipalojen valmistaminen, ruokien esille laitto ja tarjoilu
– päivittäiset puhtaus- ja siivoustyöt toimipaikan eri tiloissa.

Työtä tehdään itsenäisesti erilaisissa palvelukeittiöissä, jotka sijaitsevat esim. päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten palvelutaloissa ja terveyskeskuksissa.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

  • Ravintola- ja cateringalan osatutkinto, palvelutyöntekijä

    Paikkakunta
    Hämeenkyrö
    Hakuaika
    02.01.2024 — 31.12.2024
    Lisätietoa

    Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ammatti-instituutti Iisakin (Hämeenkyrö) ja työelämän kanssa. Opinnot sisältävät käytännön tehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähi- tai verkko-opiskelua.

    Koulutus pitää sisällään hygieniaosaamispassin sekä tarjoaa mahdollisuuden suorittaa anniskelupassin.

    Palvelutyöntekijän työ on monipuolista, työtehtäviä ovat esimerkiksi:
    – ateria- ja asiakaspalvelu, kuten aamu- ja välipalojen valmistaminen, ruokien esille laitto ja tarjoilu
    – päivittäiset puhtaus- ja siivoustyöt toimipaikan eri tiloissa.

    Työtä tehdään itsenäisesti erilaisissa palvelukeittiöissä, jotka sijaitsevat esim. päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten palvelutaloissa ja terveyskeskuksissa.

    Kustannukset
    Koulutus on muuten maksutonta, mutta opiskelija kustantaa itse työvaatteet ja – kengät sekä sähköisen oppimateriaalin (eKampus).
    Muuta huomioitavaa
    Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Koulutuksen arvioitu kesto 6 kk ja opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan. Oppimisen kehittymistä seurataan osaamispassin avulla.
    Jatko-opintomahdollisuudet
    Lisää koulutusta voi hankkia suorittamalla ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokonaisuudessaan.

Kenelle koulutus sopii?

Palvelutyöntekijän koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut asiakaspalvelusta ja itsenäisestä työskentelystä ihmisten kanssa tai sinulla on jo alan työkokemusta ja haluat päivittää ja kehittää osaamistasi.

Koulutus ei vaadi pohjakoulutusta.

Koulutuksen sisältö

– ruoka-aineiden, ruokien ja elintarvikkeiden vastaanottaminen
– ruokien ja lisäkkeiden kuumentaminen tai valmistaminen
– ruokien pakkaaminen, jakaminen ja esille laitto
– asiakaspalvelussa toimiminen ja asiakkaiden ohjaaminen
– yleisten erityisruokavalioiden tuntemus
– astiahuollon tehtävät
– oppilaitosten, päiväkotien ja terveyskeskusten puhtauspalvelut
– toiminnan ja oman osaamisen kehittäminen

Palvelutyöntekijän koulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta seuraavat tutkinnon osat: ravitsemispalveluissa toimiminen, palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta yksi tutkinnonosa.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on muuten maksutonta, mutta opiskelija kustantaa itse työvaatteet ja – kengät sekä sähköisen oppimateriaalin (eKampus).

Jatko-opintomahdollisuudet

Lisää koulutusta voi hankkia suorittamalla ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokonaisuudessaan.

Muuta huomioitavaa

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.
Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

Koulutuksen arvioitu kesto 6 kk ja opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan. Oppimisen kehittymistä seurataan osaamispassin avulla.

Kesällä tulleet hakemukset käsitellään elokuun alussa.

Lisätietoa antaa