Siirry sisältöön

All for One 2

Aikataulu

Lukuvuosi 2016 – 2017

Hankkeen kuvaus

Monipuolista osaamista ulkomailta All for One 2 -hankkeessa

All for One 2 –hankkeessa liikkui lukuvuonna 2016-2017 yhteensä 43 Saskyn opiskelijaa ja 12 opettajaa jopa 13 eri Euroopan maahan. Opiskelijoiden jaksojen kestot vaihtelivat kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen, opettajat olivat vaihdossa muutamia päiviä. Opiskelijat olivat pääsääntöisesti työssäoppimassa, opettajien tehtävänä oli rakentaa yhteistyötä ulkomaalaisten kumppaneiden kanssa ja kehittää samalla omaa kansainvälistä osaamistaan. Lisäksi hankkeen rahoituksella kutsuttiin norjalainen yrittäjä Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen pitämään kansainvälistä villapajaa, johon osallistui Ikatalaisten lisäksi myös unkarilaisia opiskelijoita ja opettaja.

Kaikki osallistujat täyttivät ulkomaanjaksostaan raportin, jossa he arvioivat vaihtonsa tuloksia asteikolla 1-5 (paras = 5). Raporttien perusteella sekä opiskelijat että opettajat saivat jaksoistaan monipuolista osaamista ja jaksot olivat erittäin onnistuneita: kysyttäessä yleistä tyytyväisyyttä jaksoon opettajien palautteiden keskiarvo oli tasan 5 ja opiskelijapalautteen 4,4.

Poimintoja opiskelijaraporteista

(prosenttiluvut tarkoittavat arvosanoja 4 tai 5)

Nämä asiat ovat erittäin tärkeitä myös työelämässä ja auttavat opiskelijoita elämässä eteenpäin muutenkin.

Opettajien osalta jaksot kasvattivat erityisesti käytännön osaamista, sosiaalisia taitoja, itseluottamusta, kulttuuriosaamista, kielitaitoa ja työtyytyväisyyttä.  Opettajavaihdoilla on välitön vaikutus opiskelijavaihtojen laadun paranemiseen ja Saskyn eri oppilaitosten kansainvälisyystoiminnan lisääntymiseen, mutta ne myös virkistävät opettajien asennetta opetukseen ja vaikuttavat opetusmenetelmien kehittymiseen.

Päätoteuttaja

SASKY koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja

Sirpa Uotila, sirpa.uotila(at)sasky.fi

Rahoittaja

Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta.
Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Lukuvuosi 2016 – 2017