Siirry sisältöön
Rahoittajan logot, Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Ammatti työksi – työ rahaksi

Aikataulu

1.1.2020 – 31.12.2022

Hankkeen kuvaus

Hankkeen kohderyhmänä ovat alueen ammatilliset opiskelijat ja näistä opinnoista juuri valmistuneet. Toissijaisena kohderyhmänä ovat oppilaitosten opettajat ja yrittäjyyskasvatuksen toimijat alueella, joille tuotetaan ajantasaista tietoa heidän työnsä tueksi.

Hankkeessa edistetään työllistymisen ja yrittäjyyden uusia mahdollisuuksia Pirkanmaan alueella kohderyhmänä ammatilliset opiskelijat ja näistä opinnoista juuri valmistuneet. Hankkeessa tuodaan uusimmat työllistymisen ja työn tekemisen mahdollisuudet ja muodot kohderyhmän saataville. Toiminnassa luodaan opiskelijoille polku opintojen alkuvaiheesta työllistymiseen asti, ja konkretisoidaan, mikä on erilaisten työn tekemisten muotojen vaikutus tekijän ansaintaan, verotukseen ja muille elämänalueille. Hankkeessa toteutetaan tiedon jakamista, valmennuksia ja toimijoiden kohtauttamista käytännöllisin keinoin. Toiminnan tavoitteena on tuoda opiskelijat ja oppilaitokset lähemmäs työ- ja yrityselämää käytännönläheisellä tavalla.

Hankkeen tuloksena opiskelijat työllistyvät paremmin, ammatillisen osaamisen pohjalta syntyy uusia yrityksiä ja opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle rakennetaan työkalupakki reitin rakentamiseksi opinnoista työllistymiseen erilaisin vaihtoehdoin.

Päätoteuttaja

Tampereen Seudun Uusyrityskeskus ry

Yhteistyökumppanit

Hanke toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin, Lasten ja nuorten säätiön, Mielen ry:n, Kaupunkilähetys ry:n ja muiden ennaltaehkäisevää työtä tekevien kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Lisätietoja

Nina Ollila, nina.ollila(at)sasky.fi

Rahoittaja

Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Voimassa 31.12.2028 saakka