Siirry sisältöön

Erikoismetalli

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Metalliseppäalan osaamisala

Kaksi henkilöä metallipajalla tekemässä valutöitä sulalla metallilla.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Metallialan artesaani on monipuolinen osaaja

Erikoismetallin artesaani osaa työstää metallia monenlaisiksi tuotteiksi ja esineiksi. Ammatissa yhdistyvät design ja muotoilu, uusi teknologia ja perinteinen käsityö. Metalliartesaanin osaamista ovat esimerkiksi perinteiset sepän työt takomalla ja erilaisilla metallivalutekniikoilla. Taonnan ja valamisen lisäksi tutuiksi tulevat myös hitsaus, koneistus ja monet muut metallintyöstötekniikat.

Meillä voit metallialan artesaaniopinnoissa painottaa esim. metallin taontaa, valua, hitsaustekniikoita tai koneistusta. Opinnoissa tutuksi tulevat kaikki työvaiheet tuotteen suunnittelusta valmiiksi tuotteeksi asti. Opintojen aikana tehdään projekteja ja asiakastöitä, jotka antavat sopivasti haasteita sekä mahdollisuuksia kehittää omaan osaamista.

Metallialan artesaanina voit työskennellä monipuolissa, kädentaitoja vaativissa metallialan työtehtävissä alan yrityksissä. Myös yrittäjänä toimiminen on vaihtoehtona artesaanikoulutuksen jälkeen.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, erikoismetalli

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on metalliseppäalan osaamisalalta (erikoismetalli).

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen


  Erikoismetallin artesaani työstää metallin monenlaisiksi tuotteiksi, esineiksi ja rakenteiksi, joissa yhdistyvät design, uusi teknologia sekä perinteinen käsityö.

  Ammatissa tarvitaan eri metallimateriaalien tuntemusta, työstötekniikoiden ja liitosmenetelmien hallintaa sekä taitoa ja tarkkuutta.

  Erikoismetallin koulutus tarjoaa alallaan poikkeuksellisen monipuolisen koulutuksen, jonka pohjalta on hyvät mahdollisuudet työllistyä mielenkiintoisiin tehtäviin joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Metallialan artesaanikoulutus erikoismetallialalla sopii henkilölle, jolla on kädentaitoja, taitoa ja tarkkuutta sekä kiinnostusta eri tekniikoita ja materiaaleja kohtaan. Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana tutustutaan monipuolisesti erilaisiin metallintyöstön tekniikoihin, kuten taontaan, valamiseen, koneistukseen ja hitsaukseen.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi

Lue Marikan kansainvälinen opiskelijatarina.

Marika Jalava on ollut opintojensa aikana useamman kerran ulkomailla työssäoppimisjaksolla.