Siirry sisältöön

Matka- ja opintotukiasiat

Opiskelijoiden matka- ja opintotukiasiat

Ikaalisten lukion toimisto auttaa sinua opintoihin liittyvissä matka- ja opintotukiasioissa. Lukiossa opiskelevat voivat hakea Kelalta esimerkiksi koulumatkatukea ja opintotukea sekä oppimateriaalilisää.

Lisätietoa opintososiaalisista eduista saat oman koulusi opintosihteeriltä sekä Kelan sivuilta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Koulumatkatuki

Koulumatkatuki haetaan OmaKelasta

Kuka voi saada koulumatkatukea?

Millä kuljen koulumatkani?

Kuinka haen koulumatkatuen?

Muutoksista ilmoittaminen:

Lisätietoja löydät Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/koulumatkatuki(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Reitit ja Liput -sovellus

Matkahuollon kausi- ja sarjalippujen myynti siirtyy matkakorteilta Reitit ja Liput -sovellukseen kesään 2023 mennessä. Tämän myötä myös lukuvuodelle 2023–2024 tarkoitetut koulumatkatuetut liput ostetaan 18.7.2023 alkaen sovelluksesta matkakorttien poistuessa käytöstä

Koulumatkatuetun lipun hankkiminen Reitit ja Liput -sovelluksesta onnistuu, kunhan opiskelija on

Opintotuki

Opintotuen tarkoitus on turvata toimeentulosi opiskelun aikana. Opintotuen myöntämisen yleisiä edellytyksiä ovat 

Oppimateriaalilisä

Elokuusta 2019 alkaen pienituloisten perheiden ammatillista tai lukiokoulutusta suorittavat opiskelijat voivat saada opintorahan oppimateriaalilisää 46,80 e/kk. Oppimateriaalilisään ovat oikeutettuja vanhempiensa luona asuvat alle 20-vuotiaat ja muualla asuvat alle 18-vuotiaat, joiden vanhempien vuositulot ovat enintään 41 100 euroa. Lisän voivat saada myös alle 17-vuotiaat lapsilisän piirissä olevat opiskelijat.