Siirry sisältöön

Opiskelijan ohjaus ja tuki

Opiskelijan ohjaus ja tuki Mäntän seudun koulutuskeskuksessa

MSKK:n opiskelijana käytössäsi ovat opiskelijahuollon palvelut. Olemme täällä opiskelijoitamme varten ja haluamme auttaa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. 

Ota rohkeasti yhteyttä opiskelijahuollon henkilöstöön! 

Opintotoimisto

MSKK:n opintotoimisto sijaitsee osoitteessa Virtasalmentie 14. Toimisto on avoinna kouluaikoina ma – to klo 9.00 – 14.00, perjantaisin suljettu. Opintosihteerin tavoitat myös Wilman kautta ja numerosta 03 474 0200. 

Toimistosta saat tarvittavat lomakkeet ja hakuohjeet mm. opintotukihakemusta ja koulumatkatukea varten. Saskyn ammatillisten oppilaitosten opiskelijana olet oikeutettu maksuttomaan, digitaaliseen Slice(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)-opiskelijakorttiin. Ohje opiskelijakortin hakemiseen.

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaaja Outi Jämsä
puh. 044 728 8546

Opinto-ohjaaja Teija Elers 
puh: 040 644 9256

Opiskelijaterveydenhuolto

Terveydenhoitaja puh. 044 728 9193.  Puhelinaika/ajanvaraus ma – pe klo 8.00 – 8.30 (myös WhatsApp).
Avovastaanotto ma – pe klo 8.30 – 9.30, muutoin ajanvarauksella. Vastaanottotilat sijaitsevat ammattiopetuksen tiloissa, C-siiven kolmannessa kerroksessa.

Lekon opiskelijoiden terveydenhoitaja puh. 050 440 0324.

Terveystarkastukset suoritetaan kaikille uusille opiskelijoille ja lääkärin tarkastukset sovitusti. Terveydenhoitajan kautta saat tarvittaessa lähetteen lisätutkimuksiin. 

Psykologille ajan saa terveydenhoitajan lähetteellä, tai ottamalla suoraan yhteyttä: psykologi Miia-Erica Lius-Lahtinen puh. 044 466 3355.

Opiskelijoiden terveydenhuolto 

Opiskeluterveydenhuollon palvelut kuuluvat ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuolto on osa opiskelijahuoltoa, jolla tarkoitetaan opiskelijan fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. 

Kunnan perusterveydenhuollon on järjestettävä opiskeluterveydenhuollon palvelut alueellaan sijaitsevien lukioiden, ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten sekä korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille riippumatta heidän kotipaikastaan. Kunnissa laaditaan opiskeluterveydenhuollolle toimintaohjelma. Opiskeluterveydenhuollon palvelut järjestetään kokonaisuutena joko oppilaitoksessa tai keskitetyssä opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä. 

Opiskeluterveydenhuolto on alle 18-vuotiaille maksutonta. Sen jälkeen osa maksuista määräytyy asiakasmaksulain mukaisesti. Ehkäisevät palvelut, kuten terveystarkastukset ovat maksuttomia kaikille. 

Opiskeluterveydenhuollosta säädetään terveydenhuoltolaissa. 

Opiskeluterveydenhuollon valtakunnallisesti yhtenäinen laatu- ja palvelutaso varmistetaan asetuksella. 

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyvät 

Huom! Opiskelijan terveydenhuolto oppisopimuksen aikana 

Oppisopimuskoulutuksessa oleva opiskelija on työsuhteessa, jolloin hänelle kuuluvat oppisopimustyöpaikan työterveyshuollon palvelut, ei opiskeluterveydenhuollon palvelut.  

Lähde: http://stm.fi/opiskeluterveydenhuolto (siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Kuraattori

Kuraattoripalveluista vastaa Pirkanmaan hyvinvointialue. Kuraattorin työhuone sijaitsee B-siivessä, opinto-ohjaajien huoneiden läheisyydessä. Kuraattori Sanna Elonen puh. 044 728 8207 (etunimi.sukunimi@pirha.fi).

Kuraattorin juttusille voi hakeutua esim. seuraavissa tapauksissa: 

Lisää saskylaisten yhteystietoja löydät täältä