Opiskelijan ohjaus ja tuki Mäntän seudun koulutuskeskuksessa

MSKK:n opiskelijana käytössäsi ovat opiskelijahuollon palvelut. Olemme täällä opiskelijoitamme varten ja haluamme auttaa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. 

Ota rohkeasti yhteyttä opiskelijahuollon henkilöstöön! 

Opintotoimisto

MSKK:n opintotoimisto sijaitsee osoitteessa Virtasalmentie 14. Toimisto on avoinna kouluaikoina ma – to klo 9.00 – 14.00, perjantaisin suljettu. Opintosihteerin tavoitat myös Wilman kautta ja numerosta 03 474 0200. 

Toimistosta saat tarvittavat lomakkeet ja hakuohjeet mm. opintotukihakemusta ja koulumatkatukea varten. Saskyn ammatillisten oppilaitosten opiskelijana olet oikeutettu maksuttomaan, digitaaliseen Slice-opiskelijakorttiin. Ohje opiskelijakortin hakemiseen.

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaaja Outi Jämsä
puh. 044 728 8546

 • ravintola- ja catering-ala
 • matkailuala
 • liiketoiminta
 • tieto- ja viestintätekniikka

Opinto-ohjaaja Teija Elers 
puh: 040 644 9256

 • tekniikan alat
 • hius- ja kaudenhoitoala
 • sosiaali- ja terveysala
 • VALMA

Opiskelijaterveydenhuolto

Muutoksia 26.11. asti!
Terveydenhoitaja paikalla:
vko 45 ti klo 12–16 ja to klo 9.30–16
vko 46 to klo 8–16 ja pe klo 12–14
vko 47 ma klo 8–11, ti klo 8-16 ja to klo 8-16
Avovastaanotto Koskelan koululla. Yhteydenotot vain puhelimitse.
th Miia Naarminen puh. 050 440 0324 ja th Salla Takala puh. 044 466 3371

Terveydenhoitaja puh. 044 728 9193.  Puhelinaika/ajanvaraus ma – pe klo 8.00 – 8.30 (myös WhatsApp).

Avovastaanotto ma – pe klo 8.30 – 9.30, muutoin ajanvarauksella. Flunssa- ja/tai vatsaoireisena yhteys suoraan päivystykseen puh. 03 455 2720.

Korona-asioissa ota yhteys ensisijaisesti omalle terveysasemallesi. Terveyspalvelujen neuvonnan ollessa kiinni, soita Taysin koronaneuvontanumeroon 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden).

Vastaanottotilat sijaitsevat ammattiopetuksen tiloissa, C-siiven kolmannessa kerroksessa. 

Terveystarkastukset suoritetaan kaikille uusille opiskelijoille ja lääkärin tarkastukset sovitusti. Terveydenhoitajan kautta saat tarvittaessa lähetteen lisätutkimuksiin. 

Psykologille ajan saa terveydenhoitajan lähetteellä, tai ottamalla suoraan yhteyttä: psykologi Miia-Erica Lius-Lahtinen puh. 044 466 3355.

Opiskelijoiden terveydenhuolto 

Opiskeluterveydenhuollon palvelut kuuluvat ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuolto on osa opiskelijahuoltoa, jolla tarkoitetaan opiskelijan fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. 

Kunnan perusterveydenhuollon on järjestettävä opiskeluterveydenhuollon palvelut alueellaan sijaitsevien lukioiden, ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten sekä korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille riippumatta heidän kotipaikastaan. Kunnissa laaditaan opiskeluterveydenhuollolle toimintaohjelma. Opiskeluterveydenhuollon palvelut järjestetään kokonaisuutena joko oppilaitoksessa tai keskitetyssä opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä. 

Opiskeluterveydenhuolto on alle 18-vuotiaille maksutonta. Sen jälkeen osa maksuista määräytyy asiakasmaksulain mukaisesti. Ehkäisevät palvelut, kuten terveystarkastukset ovat maksuttomia kaikille. 

Opiskeluterveydenhuollosta säädetään terveydenhuoltolaissa. 

Opiskeluterveydenhuollon valtakunnallisesti yhtenäinen laatu- ja palvelutaso varmistetaan asetuksella. 

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyvät 

 • opiskelijoiden terveyden ja opiskelukyvyn edistäminen 
 • opiskeluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden sekä opiskeluyhteisön hyvinvoinnin turvaaminen ja parantaminen 
 • terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, joihin sisältyvät mielenterveyshäiriöiden ja päihdeongelmien varhainen toteaminen, hoito ja jatkohoitoon ohjaus sekä seksuaaliterveyttä edistävät palvelut ja suun terveydenhuollon palvelut  
 • opiskelijan erityisen tuen ja tutkimuksen tarpeen varhainen tunnistaminen ja tarvittaessa tutkimuksiin ja hoitoon ohjaaminen 

Huom! Opiskelijan terveydenhuolto oppisopimuksen aikana 

Oppisopimuskoulutuksessa oleva opiskelija on työsuhteessa, jolloin hänelle kuuluvat oppisopimustyöpaikan työterveyshuollon palvelut, ei opiskeluterveydenhuollon palvelut.  

Lähde: http://stm.fi/opiskeluterveydenhuolto 

Kuraattori

Kuraattoripalveluista vastaa Mänttä-Vilppulan kaupunki. Kuraattorin työhuone sijaitsee B-siivessä, opinto-ohjaajien huoneiden läheisyydessä.

Kuraattorin juttusille voi hakeutua esim. seuraavissa tapauksissa: 

 • opiskelijan sosiaaliturva (Kelan etuudet) 
 • elämänmuutostilanteet (sairastuminen, ero, muutto, yllättävä kriisi) 
 • asumiseen liittyvät kysymykset 
 • ylivelkaantuminen, rahahuolet 
 • poissaolot, motivaatio ja jaksaminen 
 • ihmissuhteet kotona, koulussa tai vapaa-ajalla. 

Kuraattori Taru Helin puh. 044 728 8207. Soita ja sovi tapaaminen. Voit ottaa yhteyttä myös Wilman kautta tai tekstiviestillä. 

Lisää saskylaisten yhteystietoja löydät täältä