Siirry sisältöön

Matka- ja opintotukiasiat

Opiskelijoiden matka- ja opintotukiasiat

Oppivelvollisuuden laajentumisen myötä opiskelusi Ruoveden lukiossa on sinulle maksutonta myös oppimateriaalien, työvälineiden sekä ruokailun osalta, jos kuulut uuden oppivelvollivuuslain piiriin. Ruoveden lukion toimisto auttaa sinua opintoihin liittyvissä matka- ja opintotukiasioissa. Lukiossa opiskelevat voivat hakea Kelalta esimerkiksi koulumatkatukea ja opintotukea. 

Lisätietoa opintososiaalisista eduista saat oman oppilaitoksesi koulusihteeriltä sekä Kelan sivuilta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Koulumatkatuki

Kela maksaa lukiossa opiskeleville tarvittaessa koulumatkatukea. Opiskelijana voit saada koulumatkatukea, kun päivittäisen koulumatkan pituus on vähintään 7 kilometriä koulumatkatukijärjestelmän puitteissa.

Koulumatkatukea haetaan Kelan koulumatkatuen hakemuslomakkeella. Hakemus jätetään täytettynä koulun toimistoon. Mikäli koulumatka on tukeen oikeuttava, annetaan opiskelijalle ostotodistus, johon on merkitty lipun ostokerrat ja ostoajankohdat. Koulumatkatukea myönnetään ensisijaisesti julkisen liikenteen perusteella. 

Opintotuki

Opintotuen tarkoitus on turvata toimeentulosi opiskelun aikana. Opintotuen myöntämisen yleisiä edellytyksiä ovat