Siirry sisältöön

Rekrytoiva oppisopimus

Neljä ihmistä keskustelemassa pöydän ääressä.

Rekrytoiva oppisopimuskoulutus on työnantajalle hyvä väylä saada uusia osaajia vastaamaan yrityksen työvoimatarpeisiin. Kun uusi työntekijä koulutetaan tehtäväänsä työpaikalla oppisopimuksella, yritys saa tarpeisiinsa vastaavaa osaamista nopeasti ja kustannustehokkaasti. Onnistunut oppisopimuskoulutus on satsaus tulevaisuuteen!

Miten rekrytoiva oppisopimus toimii?

Työpaikan soveltuvuus oppisopimuspaikaksi tulee ensin tarkistaa. Oppisopimuspaikoiksi soveltuvat sekä pk-yritykset että suuremmatkin työnantajat. Työnantaja voi toimia yksityisellä, julkisella tai kolmannella sektorilla.

Työtunteja tulee tarjota viikossa vähintään 25 ja työtehtävän tulee olla riittävän monipuolinen. Työpaikalta tulee löytyä sopiva työpaikkaohjaaja. Yritys voi olla myös yhteydessä lähimpään oppisopimustoimistoon soveltuvuuden varmistamiseksi.

Oppisopimusopiskelijan etsiminen

Jos sopivaa oppisopimusopiskelijaa ei valmiiksi ole tiedossa, sellaista voi etsiä esim. sosiaalisen median tai ammatillisten verkostojen kautta. Oppisopimuspaikkailmoituksen voi jättää myös esim. Duunitorille, Oikotielle tai yhteistyössä TE-palveluiden kanssa muille työpaikkasivustoille.

Yhteys oppisopimustoimijaan

Alueen oppisopimustoimijaan (Sasky oppisopimus- ja työelämäpalvelut) olisi hyvä olla yhteydessä, kun sopiva oppisopimusopiskelija on löytynyt. Osapuolet voivat myös yhdessä miettiä, onko tarpeen järjestää tutustuminen tulevaan työtehtävään ennen oppisopimussuhteen aloittamista.

Oppisopimuskoulutus suunnitellaan yhdessä työnantajan, oppisopimusopiskelijan ja valitun oppisopimustoimijan kesken. Oppisopimustoimija tukee ja ohjaa myös tarpeen mukaan.

Kustannukset työnantajalle

Työnantajalle ei tule oppisopimusopiskelijan rekrytoinnista ja kouluttamisesta muita suoria kustannuksia kuin opiskelijan palkka sivukuluineen.

Palkkatuki

Opiskelijan on hyvä selvittää omassa tilanteessaan palkkatuen mahdollisuus. Palkkatukea haetaan Työvoimaviranomaiselta työnantajan toimesta ennen työ- ja oppisopimussuhteen alkua.

Ota yhteyttä

Susanna Pirttinen
Puh. 044 560 4518
susanna.pirttinen(at)sasky.f

Marja Kivivuori
Puh. 040 480 6658
marja.kivivuori(at)sasky.fi

Esite rekrytoivasta oppisopimuskoulutuksesta(avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoa

Oppisopimus.fi -sivusto(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Oppisopimuskoulutuksen hyödyt työnantajalle(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Uuden työntekijän oppisopimuskoulutus(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)