Opiskelijan ohjaus ja tuki Tampereen palvelualan ammattiopistossa

Tampereen palvelualan ammattiopiston opiskelijana käytössäsi ovat opiskelijahuollon palvelut ja hyvät tukipalvelut. Olemme täällä opiskelijoitamme varten ja haluamme auttaa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. 

Opiskelijahuollon henkilöstön ja muiden saskylaisten yhteystiedot löydät täältä

Ota rohkeasti yhteyttä opiskelijahuollon henkilöstöön! 

Opintotoimisto

Tampereen palvelualan ammattiopiston opintotoimisto on avoinna ma – to klo 9 – 13. Perjantaisin opintotoimisto on suljettu. 

Opintotoimistossa voit hoitaa henkilökohtaisesti mm. seuraavanlaisia asioita: 

 • opintotukiasiat 
 • koulumatkatukihakemukset 
 • opiskelijatodistukset 
 • opintosuoritusotteet 
 • yhteystietomuutokset 

Opintosihteeri
Katja Alasimi, 
puh. 044 774 5008, etunimi.sukunimi(at)sasky.fi 

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaaja neuvoo ja ohjaa opintojen etenemiseen, opintosuorituksiin, osaamisen tunnustamisiin sekä jatko-opintoihin liittyvissä asioissa.  

Opinto-ohjaajan vastaanottoajan voit varata opinto-ohjaajan työhuoneen oven vieressä olevasta varauskalenterista tai puhelimitse ja sähköpostilla. 

Opinto-ohjaaja
Minna Vainio, 
puh. 044 774 5005, etunimi.sukunimi(at)sasky.fi 

Koulutusohjaaja

Koulutusohjaaja ohjaa ja tukee opintojaan aloittavia uusia opiskelijoita (orientointi opintoihin), sekä jo opinnoissaan edenneitä opiskelijoita yksilöllisesti ja ryhmissä, toteuttaa yhteisöllistä opiskeluhuoltoa ja järjestää sekä organisoi tapahtumia. 

Koulutusohjaajan kanssa opiskelijalla on mahdollisuus:

 • tehdä tehtäviä ohjatusti
 • saada tukea ja ohjausta puuttuvien tehtävien tekemiseen
 • saada tukea työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkojen hakemiseen
 • suorittaa verkko-opintoja oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti
 • opiskelijan valmistuessa saada ohjausta työnhakuun ja asiointiin TE-palveluiden kanssa.   

Aika varataan suoraan koulutusohjaajalta soittamalla, teksti-, whatsapp- tai Wilma-viestillä. Koulutusohjaaja merkitsee varatun ajan opiskelijan lukujärjestykseen.

Koulutusohjaajat:
Tiina Lindh, puh. 044 774 5045, tiina.lindh(at)sasky.fi
Johanna Lähde, puh. 040 542 2116, johanna.lahde(at)sasky.fi 

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolle tarvitaan ajanvaraus. Oppilaitoksemme opiskelijoiden ajanvaraus ja neuvonta puh. 040 806 2455: 

 • ma–to klo 8.15–14.00 
 • pe klo 8.15–13.00 

Kiireettömiä vastaanotto- ja puhelinaikoja terveydenhoitajalle voit varata myös sähköisesti verkossa. Katso tarkemmat ohjeet ajanvaraukseen Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon sivuilta.

Kuraattori 

Kuraattorin vastaanotto on pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8.30-16.30. Kuraattorin vastaanotto on huoneessa A313. 

Kuraattori on oppilaitoksen sosiaalityöntekijä. Hän tukee ja auttaa sinua erilaisissa elämäntilanteisiisi liittyvissä ongelmissa. Voit itse halutessasi varata ajan kuraattorille, tai sinut voidaan ohjata kuraattoripaveluiden piiriin esim. vastuuopettajan, opettajan tai oppilaitoksen muun henkilökunnan toimesta. Kuraattoripalvelut on tarkoitettu pääsääntöisesti nuorisopuolen opiskelijoille. 

Yhteyttä kuraattoriin voi ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai Wilman kautta. Parhaiten tavoittaa kuitenkin tekstiviestillä. 

Kuraattori
Katja Ritamäki, 
puh. 050 341 3160, katja.ritamaki(at)tampere.fi 

Psykologi

Tampereen palvelualan ammattiopiston psykologi on Mira Heikkinen. Psykologin vastaanotto on huoneessa A313 tiistaisin ja perjantaisin klo 9-15 

Opiskelija voi itse olla yhteydessä psykologiin ja varata aikaa. Myös kuraattori, opinto-ohjaaja, tai tarvittaessa vastuuopettaja voi ohjata tarpeen mukaan psykologin vastaanotolle. 

Psykologi
Mira Heikkinen, 
puh. 040 673 5920, mira.heikkinen(at)tampere.fi  

Opiskelijan käytössä ovat lisäksi opiskeluterveydenhuollon psykologipalvelut.