Siirry sisältöön

Opiskelijan ohjaus ja tuki

Opiskelijan ohjaus ja tuki Tampereen palvelualan ammattiopistossa

Tampereen palvelualan ammattiopiston opiskelijana käytössäsi ovat opiskelijahuollon palvelut ja hyvät tukipalvelut. Olemme täällä opiskelijoitamme varten ja haluamme auttaa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. 

Opiskelijan opas 2023-24(siirryt toiseen palveluun)

Opiskeluhuolto (pdf, 384 kt)

Ota rohkeasti yhteyttä opiskelijahuollon henkilöstöön! 

Opintotoimisto

Tampereen palvelualan ammattiopiston opintotoimisto on avoinna arkisin klo 9 – 13. Opintotoimistossa voit hoitaa henkilökohtaisesti mm. seuraavanlaisia asioita: 

Opintosihteeri
puh. 040 825 6252, tpa@sasky.fi 

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaaja neuvoo ja ohjaa opintojen etenemiseen, opintosuorituksiin, osaamisen tunnustamisiin sekä jatko-opintoihin liittyvissä asioissa. 

vastaanottoajan voit varata TÄSTÄ(siirryt toiseen palveluun)

Erityinen tuki

Erityisopettaja neuvoo ja ohjaa oppimisvaikeuksiin ja muihin erityiseen tukeen liittyvissä asioissa.

Oppilaitoksessamme ei ole pienryhmiä.

Käytännön esimerkkejä erityisestä tuesta:

Koulutusohjaaja

Koulutusohjaaja ohjaa ja tukee opintojaan aloittavia uusia opiskelijoita (orientointi opintoihin), sekä jo opinnoissaan edenneitä opiskelijoita yksilöllisesti ja ryhmissä, toteuttaa yhteisöllistä opiskeluhuoltoa ja järjestää sekä organisoi tapahtumia. 

Koulutusohjaajan kanssa opiskelijalla on mahdollisuus:

Aika varataan suoraan koulutusohjaajalta soittamalla, teksti-, whatsapp- tai Wilma-viestillä. Koulutusohjaaja merkitsee varatun ajan opiskelijan lukujärjestykseen.

Ammatillinen ohjaaja

Ammatillinen ohjaaja tukee opiskelijaa käytännön työskentelyssä ammatillisissa opinnoissa.

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolle tarvitaan ajanvaraus. Oppilaitoksemme opiskelijoiden ajanvaraus ja neuvonta puh. 040 806 2454: 

Kiireettömiä vastaanotto- ja puhelinaikoja terveydenhoitajalle voit varata myös sähköisesti verkossa. Katso tarkemmat ohjeet ajanvaraukseen nuorten ja opiskelijoiden palvelut(siirryt toiseen palveluun) sivuilta

Kuraattori 

Kuraattorin vastaanotto on huoneessa A313. 

Kuraattori on oppilaitoksen sosiaalityöntekijä. Hän tukee ja auttaa sinua erilaisissa elämäntilanteisiisi liittyvissä ongelmissa. Voit itse halutessasi varata ajan kuraattorille, tai sinut voidaan ohjata kuraattoripaveluiden piiriin esim. vastuuopettajan, opettajan tai oppilaitoksen muun henkilökunnan toimesta. Kuraattoripalvelut on tarkoitettu pääsääntöisesti nuorisopuolen opiskelijoille. 

Yhteyttä kuraattoriin voi ottaa puhelimitse, sähköpostilla tai Wilman kautta. Parhaiten tavoittaa kuitenkin tekstiviestillä. 

Kuraattori Roosa Shemeikka
puh. 050 341 3160
roosa.shemeikka@pirha.fi

Psykologi

Psykologin vastaanotto on huoneessa A313.

Opiskelija voi itse olla yhteydessä psykologiin ja varata aikaa. Myös kuraattori, opinto-ohjaaja, tai tarvittaessa vastuuopettaja voi ohjata tarpeen mukaan psykologin vastaanotolle. 

Psykologi
Susanna Kärki
Yhteydenotot psykologiin kuraattori Roosa Shemeikan tai opiskeluterveydenhuollon kautta.

Lisää saskylaisten yhteystietoja löydät täältä