Siirry sisältöön

Matka- ja opintotukiasiat

Opiskelijoiden matka- ja opintotukiasiat

Mäntän seudun koulutuskeskuksen toimisto auttaa sinua opintoihin liittyvissä matka- ja opintotukiasioissa. Ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevat voivat hakea Kelalta esimerkiksi koulumatkatukea ja opintotukea. 

Lisätietoa opintososiaalisista eduista saat oman koulusi opintosihteeriltä sekä Kelan sivuilta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Koulumatkatuki

Kela maksaa ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleville tarvittaessa koulumatkatukea. Opiskelijana voit saada koulumatkatukea, kun 

Opiskelijan oma maksuosuus matkalipusta on 43 €/kk.

Koulumatkatuki opiskelijoille, joilla on oikeus maksuttomaan koulutukseen

Voit saada koulumatkatukea, kun

Jos käytät koulumatkallasi julkista liikennettä, et yleensä maksa matkoistasi mitään.

Koulumatkatukea voi hakea 1.8.2023 tai sen jälkeen tehtäviin matkoihin kätevästi verkkohakemuksella OmaKelassa (www.kela.fi/omakela(siirryt toiseen palveluun)). Jotta voit kirjautua OmaKelaan ja hakea tukea, tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Huolehdithan siis ajoissa, että sinulla on käytössä tunnukset tai varmenne.

Tuen hakeminen OmaKelassa nopeuttaa sen saamista. Jos kuljet koulumatkat linja-autolla, saat matkalipun useimmista matkalippuja myyvistä verkkokaupoista heti, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Lisätietoja Kelan sivuilta.(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Opintotuki

Opintotuen tarkoitus on turvata toimeentulosi opiskelun aikana. Opintotuen myöntämisen yleisiä edellytyksiä ovat 

Lisätietoja Kelan sivuilta.(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)