Siirry sisältöön

Korusuunnittelu ja -valmistus

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Tuotteen valmistuksen osaamisala

Lasihelmen valmistusta lampputekniikalla.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Korusuunnittelun ja -valmistuksen artesaani on lasialan moniosaaja

Korusuunnittelun ja -valmistuksen artesaani suunnittelee ja valmistaa erilaisia koruja. Keskeisenä materiaalina korunvalmistuksessa käytetään lasia monissa eri muodoissa. Opintojen aikana suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllisiä uniikkikoruja ja sarjavalmisteisia koruja.

Korusuunnittelun ja -valmistuksen artesaaniopintojen aikana opetellaan monia eri lasintyöstötekniikoita. Lampputekniikkaan keskitytään usean viikon ajan mm. lasihelmien ja -korujen valmistuksessa. Lisäksi opitaan kuparifolio-, hiekkapuhallus-, lasinsulatus-, lasimaalaus- ja lasinpuhallustekniikoiden mahdollisuuksia. Lasin lisäksi korujen valmistuksessa käytetään myös muita materiaaleja. Artesaanikoulutuksessa korusuunnittelussa ja -valmistuksessa huomioidaan kaikki ne tekijät, jotka muodostavat tuotteista laadukkaan myyntituotekokonaisuuden.

Korusuunnittelun ja -valmistuksen artesaaneja työskentelee alan yrityksissä, alan kurssien ohjaajina sekä yrittäjinä.

Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella, Ikatalla lasialan koulutus on Suomen monipuolisinta, sillä oppilaitoksella on tarjolla lasialan koulutusta kolmella eri ammattialalla. Sasky Ikata tarjoaa mahdollisuuden opiskella korusuunnittelun ja -valmistuksen lisäksi lasialaa myös sisustuslasin sekä lasinpuhalluksen ammattialoilla.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, korusuunnittelu ja -valmistus

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on tuotteen valmistuksen osaamisalalta (korusuunnittelu ja -valmistus).

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen

  Korusuunnittelun opinnoissa perehdytään monipuolisesti korujen suunnitteluun ja valmistukseen. Keskeisenä materiaalina korunvalmistuksessa käytetään lasia monissa eri muodoissa.

  Korusuunnittelun artesaani voi työskennellä omassa studiossaan tai korunvalmistuskurssien ohjaajana eri kouluissa, kurssikeskuksissa, opistoissa ja nuorisotaloissa. Opiskelija saa valmiudet yrittäjänä toimimiseen ja hyvän pohjan mahdollisille jatko-opinnoilleen.

  Koulutukseen pääset tutustumaan Instagramissa lasitaidekoulu_ikaalinen

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Korusuunnittelun ja -valmistuksen artesaanilta vaadittavia ominaisuuksia ovat luovuus, pitkäjänteisyys ja taiteellisuus.

Koulutuksen sisältö

Korusuunnittelun ja -valmistuksen artesaaniopinnoissa perehdytään monipuolisesti erityisesti sellaisiin lasin työstön tekniikoihin, joita voidaan käyttää korujen valmistuksessa.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi