Siirry sisältöön

Arvostavan ja valmentavan esihenkilön koulutusohjelma

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Kolme henkilöä istuu pyöreän puupöydän ääressä keskustellen ja hymyillen, oikealla oleva henkilö näyttää tabletilta jotakin keskellä ja vasemmalla istuville, taustalla näkyy valkoiset laatat ja hylly, jolla on purkkeja ja koriste-esineitä.
Oppilaitos:
Sasky oppisopimus- ja työelämäpalvelut
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
esihenkilötyö ja yrittäjyys, Johtaminen, Kehittäminen
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Koulutuksella valmiuksia esihenkilötyössä kehittymiseen

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia kehittyä esihenkilöksi, joka taitaa valmentavan johtajuuden taidot, tietää tehtävänsä esihenkilönä, tuntee sekä työlainsäädännön että työyhteisöjen dynamiikkaa ja osaa johtaa työyhteisön positiivisesti muutokseen.

Koulutus kasvattaa esihenkilön itsetuntemusta ja lisää ymmärrystä oman käyttäytymisen vaikutuksesta työntekijöihin, motivaatioon ja innostukseen. Koulutus kirkastaa ymmärrystä erinomaisen esihenkilötyön tunnusmerkeistä, toimivan palveluprosessin tuottamisen kriittisistä menestystekijöistä ja muutostilanteiden johtamisesta.

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Arvostavan ja valmentavan esihenkilön koulutusohjelma

  Paikkakunta
  Oppisopimus
  Hakuaika
  03.06.2024 — 14.08.2024
  Koulutus alkaa
  26.8.2024
  Lisätietoa

  Koulutus toteutetaan yhteistyössä Luotain Consulting Oy:n esihenkilötyön ammattilaisten kanssa. Koulutukseen sisältyy itsenäisesti tehtäviä välitehtäviä ja siinä hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä.

  Koulutuspäivät toteutetaan Luotain Consulting Oy:n tiloissa Tampereella (os. Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 A,33100 Tampere) ja koulutuspäiviin on mahdollisuus osallistua etäyhteydellä.

  Koulutuspäivät ja aikataulut:
  23.9.2024 Orientaatiojakso
  17. – 18.10.2024 Liiketoimintaosaaminen
  15.1.2025 Henkilöstöjohtaminen
  19. – 20.3.2025 Ihmistuntemuksen merkitys esihenkilötyössä
  29.5.2025 Valmentava johtaminen ja esihenkilön ratkaisukeskeiset menetelmät
  7. – 8.10.2025 Suunnitelmallisuus ja suorituksen johtaminen
  2.12.2025 Esihenkilö asiakastyön johtajana, esihenkilö laadunvarmistajana
  5.2.2026 Laadunjohtaminen, lainsäädännön vaatimukset ja prosessit kunnossa
  12.3.2026 Kehittämissuunnitelmat

  Yksittäiset koulutuspäivät toteutetaan klo 10–16. Kahden koulutuspäivän osioissa ensimmäinen päivä klo 10–16 ja toinen päivä klo 9–15.

  Koulutuspäivien sisällöistä lisätietoa antaa: Pia Vilanen, pia.vilanen@luotain.net, puh. 044 2832 673

  Koulutukseen otetaan enintään 20 opiskelijaa. Oppisopimuskelpoiset hakijat valitaan hakeutumisjärjestyksessä. Oppisopimuskoulutuksessa ei ole opiskelijamaksua. 

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksen kohderyhmänä ovat esihenkilötyössä toimivat henkilöt. Koulutusohjelma sopii sinulle, joka toimit päivittäisjohtamisen erilaisissa toimintaympäristöissä osana työryhmää, tiimiä, osastoa tai palveluyksikköä.

Koulutuksen sisältö

Opinnot koostuvat henkilökohtaisesti sinulle laaditun suunnitelman mukaisesti koulutuspäivistä ja työssäoppimisesta sekä opittujen asioiden hyödyntämisestä omaan työhön. Koulutuspäivien aikana saadut opit ja vinkit, opiskelijoiden jakamat kokemukset sekä henkilökohtainen ohjaus auttavat sinua kehittymään työssäsi.  

Koulutuspäivien aiheet mukailevat Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnon (150 osp) perusteita. 

Pakollinen tutkinnon osa:

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 2):

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa opiskelija pääsee harjoittamaan ja kehittämään omaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksessa palkansaajalla tulee olla jo hakemusvaiheessa työpaikkaohjaaja, joka vastaa oppimisen ohjauksesta työpaikalla. Yrittäjällä tulee olla nimettynä itselleen mentoriksi toinen yrittäjä.  Yrittäjällä tulee olla myös koko koulutuksen ajan voimassa YEL- tai MYEL-vakuutus.

Katso lisää sasky.fi > Opiskelijalle > Oppisopimus.

Kysymyksiä koulutuksesta? Ota yhteyttä