Siirry sisältöön

Luonnontuotejalostaja

Luontoalan ammattitutkinto | Luonnontuotealan osaamisala

Kuvassa puisella alustalla yrttejä, pipetti sekä peini metallipurkki, jossa kellertävää salvaa
Oppilaitos:
Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, Osara
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Luontoala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Luonnosta tuotteita hyvinvoinnin edistämiseksi

Luontoalan ammattitutkinnossa opit hyödyntämään luonnontuotteisiin perustuvia palveluita ja tuotteita innovatiivisesti sekä monipuolisesti. Tunnistat luonnontuotteet, osaat keräilymenetelmät ja maastossa toimimisen, toimit kestävällä tavalla sekä hallitset luonnontuotteiden tuottamisen. Luonnontuotteiden kerääminen ja hyödyntäminen toteutetaan perinteitä kunnioittavasti ja luonnon monimuotoisuutta tukevasti. Luontoalan ammattilainen oppii luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntämisen hyvinvointia tukevissa palveluissa.  

Luonnontuotejalostajana opiskelusi suuntautuvat luonnontuotteiden jalostamiseen eri tahoille, kuten hyvinvointituotteisiin, elintarvikkeiksi tai koristetuotteiksi

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Luontoalan ammattitutkinto

  Paikkakunta
  Hämeenkyrö
  Hakuaika
  02.01.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  9.1.2023
  Lisätietoa

  Luonnontuotealan osaamisalan suorittanut luonnontuotejalostaja osaa talteenottaa luonnontuotteita ja jalostaa niistä elintarvikkeita, hyvinvointituotteita tai muita tuotteita. Lisäksi hän osaa toteuttaa luonnontuotelan yritys- ja kuluttajaneuvontaa.

  Koulutus kestää 1,5–2 vuotta pohjautuen opiskelijalle tehtävään henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan. Koko tutkinnon laajuus on 150 osp. Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne on mahdollista suorittaa myös työelämässä oppisopimuksella. Ammattitaito osoitetaan näytöillä.

  Kustannukset
  Koulutuksen hinta on 400 euroa. Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Pitkämatkalaisten on mahdollista yöpyä asuntolassa.

Kenelle koulutus sopii?

Oletko kiinnostunut luonnosta ja ympäristöstä? Onko kestävä kehitys ja luonnonmukaisesti kuluttaminen sinulle tärkeää? Rentoudutko luonnossa ja haluat myös välittää tätä iloa eteenpäin?  

Koulutus vaatii kohtuullisen hyvää fyysistä kuntoa. Se soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet luonnontuotteiden tunnistamisesta, monipuolisesta käytöstä ja jatkojalostuksesta omassa yrityksessä tai yrityssektorin palveluksessa. 

Pääsyvaatimuksena on luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, muu luonnonvara-alan tutkinto tai käytännön työkokemus luontoalalta. Hakijoille on henkilökohtainen haastattelu. 

Koulutuksen sisältö

Koulutus kestää 1,5–2 vuotta pohjautuen opiskelijalle tehtävään henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan. Koko tutkinnon laajuus on 150 osp. Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne on mahdollista suorittaa myös työelämässä oppisopimuksella. Ammattitaito osoitetaan näytöillä. 

Koulutukseen kuuluu seuraavat sisällöt; 

Luonnon tuotteistaminen, 20 osp (pakollinen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteiden talteenotto 40 osp (pakollinen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteiden jalostaminen elintarvikkeiksi 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteisiin perustuvien hyvinvointituotteiden valmistaminen 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Käsityö- ja koristetuotteiden valmistaminen luonnon raaka-aineista 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Luontoalan yritystoiminnan suunnittelu 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteiden jalostuksen käynnistäminen 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Lisäksi on mahdollista sisällyttää muita kursseja opiskeluun toimimalla omassa tai toisen yrityksessä. 

Koulutuksessa kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. 

Kustannukset opiskelijalle

Koulutuksen hinta on 400 euroa.
Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä.
Pitkämatkalaisten on mahdollista yöpyä asuntolassa.

Lisätietoa antaa: