Siirry sisältöön

Koneasentaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | Asennuksen ja automaation osaamisala

Metallin työstökeskuksen robottiyksikkö.
Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Kone- ja tuotantotekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Koneasentaja tuntee mekaaniset koneet ja laitteet

Koneasentaja osaa kokoonpanna ja asentaa mekaanisia koneita ja laitteita. Hän osaa tehdä koneasennuksia oikeassa järjestyksessä ja oikeilla menetelmillä työohjeiden ja piirustusten avulla. Asentaja osaa tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit sekä tehdä niihin tarvittavat tarkistukset, muutokset ja dokumentoinnit. Koneasentaja tuntee koneiden ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Koneasentaja osaa työssään soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa. Hän osaa tehdä koneiden ja laitteiden asennuksia ja huoltoja ja olla mukana laitteistojen käyttöönotossa ja korjauksissa.

Koneasentajia työskentelee konepajoilla, korjaamoissa sekä erilaisissa teollisuuslaitoksissa. Kone- ja tuotantotekniikan opintojen ensimmäisen vuoden lopussa opiskelija valitsee, suuntautuuko hän koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi, koneasentajaksi vai koneautomaatioasentajaksi.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja

  Paikkakunta
  Mänttä-Vilppula
  Hakuaika
  01.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Koneasentaja osaa kokoonpanna ja asentaa mekaanisia koneita- ja laitteita. Hän osaa tehdä koneasennuksia oikeassa järjestyksessä ja oikeilla menetelmillä työohjeiden ja piirustusten avulla. Asentaja osaa tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit, sekä tehdä niihin tarvittavat tarkistukset, muutokset ja dokumentoinnit. Hän tuntee koneiden ja laitteiden rakenteita ja toimintaa, osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti.
  Koneasentaja osaa soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa työssään. Hän osaa tehdä
  koneiden ja laitteiden asennuksia, huoltoja ja olla mukana laitteistojen käyttöönotossa ja korjauksissa.

  Koneasentajia työskentelee konepajoilla, korjaamoissa sekä erilaisissa teollisuuslaitoksissa.
  Ensimmäisen vuoden lopussa opiskelija valitsee, suuntautuuko koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi,
  koneasentajaksi vai koneautomaatioasentajaksi.

  ALALLA TARVITTAVIA OMINAISUUKSIA:
  • työpiirustusten lukutaito ja hahmotuskyky
  • huolellisuus ja tarkkuus
  • yhteistyötaidot

  TYÖPAIKKOJA:
  • konepajat
  • korjaamot
  • teollisuuslaitokset

  Kustannukset
  Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.
  Muuta huomioitavaa
  Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Koneasentajan ammatissa vaadittavia ominaisuuksia ovat työpiirustusten lukutaito ja hahmotuskyky, huolellisuus ja tarkkuus sekä yhteistyötaidot.

Koulutuksen sisältö

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta asennuksen ja automaation osaamisalalta voi valmistua joko koneasentajaksi tai koneautomaatioasentajaksi.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Lisätietoja antaa: