Siirry sisältöön

LeipäTaitaja

Elintarvikealan perustutkinto | Leipäosaston hoitaminen 15 osp osatutkinto

Käsintehty leipä, joka on paperin päälle käärittynä
Oppilaitos:
Sasky oppisopimus- ja työelämäpalvelut
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
Teemat:
Elintarvikeala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Tämä leipäosastolla työskenteleville myyjille suunnattu LeipäTaitaja- koulutusohjelma antaa sinulle tietoja ja taitoja omassa työssäsi onnistumiseen.

Koulutusohjelman tavoitteena on syventää leipäosaston osaamista kohti parempaa asiakaspalvelua ja myyntiä. Koulutusohjelman aikana suoritat paikallisen tutkinnon osan, LeipäTaitajan. Osaamisesi osoitat käytännön työtehtävissäsi ja saat virallisen todistuksen tutkinnon osan suorittamisesta. Koulutusohjelma on käytännön läheinen ja osallistava, sen aikana pääset jakamaan osaamistasi Leipä-osastoilla työskentelevien kanssa.

Lähipäivät toteutetaan Tampereen palvelualan ammattiopistolla osoitteessa Koulukatu 18, Tampere. Koulutuksen kesto on 6 kuukautta, ja koulutukseen sisältyy neljä lähipäivää. Muu oppiminen tapahtuu työpaikalla.

Opinnot koostuvat henkilökohtaisesti sinulle laaditun suunnitelman mukaisesti lähipäivistä sekä työssäoppimisesta ja opittujen asioiden hyödyntämisestä omaan työhön. Lähipäivät ovat aktiivista tekemistä ja yhdessä oppimista. Lähipäivien aikana saadut opit ja vinkit, opiskelijoiden jakamat kokemukset sekä henkilökohtainen ohjaus auttavat sinua kehittymään työssäsi.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

Kenelle koulutus sopii?

Koulutusohjelma sopii sinulle, joka toimit vähittäiskaupan alalla leipäosastolla myyjänä. Sinulla on perustaidot osastolta hallussa ja kaipaat syventävää tietoa ja tehokkuutta omaan työskentelyyn.

Koulutuksen sisältö

Lähipäivien aiheet mukailevat LeipäTaitaja, leipäosaston hoitaminen, 15 osp, tutkinnon osan perusteita.

Koulutusohjelman aikana opit leipäosaston tuotteiden valikoiman hallinnan, työprosessit, myyvän esillepano perusperiaatteet, syvennyt vuorovaikutteiseen asiakaspalveluun ja sen elementteihin sekä opit tuntemaan tuotteiden kannattavuuden perusperiaatteet ja hävikin merkityksen kannattavuuteen.

Lähipäivät 2024

Vuoden 2024 toteutuksessa lähipäiviä ovat 23.4., 21.5., 20.8. sekä 17.9.

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa kehittää omaa osaamistaan. Viikkotuntimäärän tulee olla työsopimuksessa vähintään 25 h / viikko. Oppisopimuskoulutuksessa nimetään työpaikkaohjaaja/mentori, joka vastaa oppimisen ohjauksesta työpaikalla. Työpaikkaohjaajille järjestetään erillinen infotilaisuus koulutusohjelman oppimisen ohjauksesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit jatkaa opintojasi koko perustutkinnon suorittamiseen, jolloin suoritettu paikallinen tutkinnon osa tunnustetaan osaksi tulevaa tutkintoasi.

Lisätietoa antaa