Ruokailu ja asuminen Osaran maaseutuopetusyksikössä

Osaran opiskelijat saavat jokaisena koulupäivänä maksuttoman koululounaan oppilaitoksen ruokalassa.

Ruokailuaika on maanantaista perjantaihin klo 11.00 – 12.15.

Yhteystiedot Osaran keittiölle:
Puh. 044 755 4476
osara.keittio(at)sasky.fi

Erityisruokavaliosta tulee toimittaa lääkärintodistus keittiön emännälle:
Kokki, Leena Luojus
puh. 044 755 4476, osara.keittio(at)sasky.fi.

Asuntola Osaralla

Osaran maaseutuopetusyksikössä on 83 asuntolapaikkaa maksuttomissa asuntoloissa. Opiskelija voi hakea asuntolapaikkaa aina lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntolat sijaitsevat koulun välittömässä läheisyydessä.

Asuntolassa saa asua lähiopetuspäivien aikana. Muu asuminen sovitusti. Asuntolan asukkaalla pitää olla vakituinen osoite omassa kotikunnassaan. 

Ensisijalla asuntolapaikan saajiksi ovat oppivelvolliset ja alaikäiset opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka ja vaikeat kulkuyhteydet oppilaitokseen. Osaralla on tarjolla asuntolapaikkoja myös pitkämatkalaisille aikuisopiskelijoille lähijaksojen ajaksi.

Asuminen asuntolassa on vain osittain ohjattua ja ohjauksesta vastaa asuntolanohjaaja. Huomioithan, että asuntolassa ei ole henkilökuntaa ympärivuorokautisesti paikalla, joten asuntola-asuminen edellyttää kykyä itsenäiseen asumiseen ja vastuunkantoon. Edellytämme asukkaalta kykyä huolehtia itsestään ja ympäristöstään.

Asuntoloissa on pääosin kahden hengen huoneita sekä yhteiskäytössä olevat keittiö-olohuone, wc:t ja suihku. Asukkaalla pitää olla valmiudet yhteisölliseen asumiseen ja hänen tulee sitoutua asuntolan järjestyssääntöihin. Alaikäisen kohdalla myös huoltaja on velvollinen valvomaan opiskelijan asuntolassa asumista ja sääntöjen noudattamista. 

Ohjeet asuntolapaikan hakemisesta toimitetaan yhteishaun hyväksymiskirjeen yhteydessä.

Asukkaan oppaan löydät täältä (pdf-tiedosto).

Tervetuloa Osaran asuntolaan! -video (YouTube)

Lisätietoja

Asuntolanohjaaja Pirjo Telanne,
puh.  044 755 4481, pirjo.telanne(at)sasky.fi

Saskyn henkilöstön yhteystiedot