Siirry sisältöön

Kokemäki ruokailu ja asuminen

Ruokailu ja asuminen Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitoksessa Kokemäellä

Huittisten ja Kokemäen oppilaitoksen opiskelijat saavat jokaisena koulupäivänä maksuttoman koululounaan oppilaitoksen ruokalassa. Ruokailuaika Kokemäen yksikössä on maanantaista perjantaihin porrastetusti lukujärjestyksen mukaan klo 10.30 – 12.30.

Lisäksi ruokalassa on tarjolla maksullinen aamupala klo 7.30-8.20 sekä maksullinen aamupäiväkahvi klo 9-10 ja iltapäiväkahvi klo 13.15-14.15.

Viikonloppupäivystäjät saavat ateriakorvauksen. Iltavuorossa olevat eläintenhoitovuorolaiset saavat päivittäin päivällispaketin maanantaista perjantaihin (tilaus etukäteen keittiöltä).

Erityisruokavaliosta tulee toimittaa lääkärintodistus. Laktoosittomasta ja kasvisruokavaliosta riittää ilmoitus keittiön emännälle, jotta ruokaa osataan varata oikea määrä.

Ruokalista, Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Kokemäki

Asuntola Kokemäellä

Maksutonta asuntolapaikkaa voivat hakea kaikki Kokemäen toimipisteessä opiskelevat. Ensisijalla asuntolapaikan saajiksi ovat kuitenkin oppivelvolliset opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka ja vaikeat kulkuyhteydet oppilaitokseen. Niille opiskelijoille, joilla on mahdollisuus kulkea julkisella tai omalla kulkuneuvolla lähikunnista Kokemäelle, ei välttämättä voida tarjota asuntolapaikkaa majoituskapasiteetista johtuen. Aikuisille pystymme tarjoamaan asuntolapaikan vain poikkeustapauksissa. Suosittelemme tutustumaan myös Kokemäen vuokra-asuntotarjontaan.

SASKY koulutuskuntayhtymässä asuntolapaikat jaetaan alla olevaa järjestystä noudattaen:

1. Oppivelvolliset, joilla on pitkä koulumatka, eikä mahdollisuutta kulkea päivittäin julkisella liikenteellä.
2. Täysi-ikäiset ulkopaikkakuntalaiset hakijat, joilla on pitkä koulumatka, eikä mahdollisuutta säännölliseen julkisilla/omalla autolla kulkemiseen.
3. Sosiaalisin perustein asuntolaan hakeutuvat harkinnanvaraisesti. 

Asuminen asuntolassa on vain osittain ohjattua ja ohjauksesta vastaa asuntolanohjaaja. Huomioithan, että asuntolassa ei ole henkilökuntaa ympärivuorokautisesti paikalla, joten asuntola-asuminen edellyttää kykyä itsenäiseen asumiseen ja vastuunkantoon. Edellytämme asukkaalta kykyä huolehtia itsestään ja ympäristöstään. Asuntolassamme asuu parhaimmillaan noin 100 opiskelijaa ja pääasiassa huoneet jaetaan toisen asukkaan kanssa, joten opiskelijalla pitää olla myös valmiudet yhteisölliseen asumiseen. Asukkaan tulee sitoutua asuntolan järjestyssääntöihin, ja alaikäisen kohdalla myös huoltaja on velvollinen valvomaan opiskelijan asuntolassa asumista ja sääntöjen noudattamista.

Asuntolassa saa asua lähiopiskelupäivinä. Etäopiskelun ja itsenäisen opiskelun sekä työelämäjaksojen aikoina asuminen asuntolassa on luvanvaraista, jonka myöntää asuntolaohjaaja. Myöskään viikonloppuisin ei asuntolassa saa oleskella lukuun ottamatta päivystysvuorolaisia. Asuntolan asukkaalla pitää olla vakituinen osoite omassa kotikunnassaan.

Opiskelija-asuntola sijaitsee oppimisympäristöjen välittömässä läheisyydessä ja käsittää neljä asuinrakennusta sekä huoltorakennuksen. Asuntolan asunnot ovat soluasuntoja Pehtori-asuntolaa lukuun ottamatta. Yhdessä soluasunnossa on neljä kahden hengen kalustettua huonetta. Lisäksi huoneistossa on kaksi wc:tä, suihku, kuivaushuone ja pieni keittiö. Keittiössä on jääkaappi, liesi ja mikroaaltouuni. Jokaisessa solussa on lisäksi televisio. Pehtori -asuntola on rakenteeltaan vanhanaikaisempi asuntola, jossa huoneet sijaitsevat käytävän varrella. Siellä on yksi iso oleskelutila, yhteinen keittiö ja wc- sekä suihkutilat. Pehtori-asuntola on varattu aikuisopiskelijoiden käyttöön sekä koulun ulkopuolisille majoittujille. Opiskelijat vastaavat itse asuntolan huoneiden ja yhteisten tilojen siivoamisesta Asukkaalla pitää olla valmiudet yhteisölliseen asumiseen ja hänen tulee sitoutua asuntolan järjestyssääntöihin.

Ohjeet asuntolapaikan hakemisesta toimitetaan yhteishaun hyväksymiskirjeen yhteydessä.

Asuntola-asioissa voit kääntyä asuntolanohjaaja Elina Kuisman puoleen puh. 040 631 2559, elina.kuisma@sasky.fi.

Työhuone asuntolan päädyssä solussa A5, II kerros

Asukkaan oppaan löydät täältä.