Siirry sisältöön

Co-operating for the Future

Aikataulu

1.6.2013 – 31.5.2015

Hankkeen kuvaus

Co-operating for the Future (2013-2015) on Saskyn Luoteis-Pirkanmaan oppilaitosten Leonardo da Vinci-opiskelijaliikkuvuushanke. Hanke sai rahoitusta kaikkiaan 113 470 €, jolla pystytään rahoittamaan 67 opiskelijavaihtoa ja 7 opettajavaihtoa. Kohdemaita ovat Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Espanja, Unkari, Viro ja Itävalta. Hankkeen opettajaliikkuvuuksia toteutetaan yhteistyössä koko Saskyn yhteisen All for One and One for All –hankkeen opettaliikkuvuuksien kanssa koko kuntayhtymän hyötyä tavoitellen.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on jatkaa Luoteis-Pirkanmaan oppilaitosten laadukasta opiskelijavaihtotoimintaa nyt osana laajentunutta Saskyä. Erityishuomiota hankkeessa kiinnitetään osaamisen arviointiin ECVET -periaatteiden mukaisesti: suorittamalla ammattiosaamisen näyttöjä ulkomailla samalla tavalla kuin kotimaassakin, mutta ilman suomalaisen opettajan läsnäoloa. Myös kaikki muu opiskelijan ulkomailla hankkima osaaminen (esim. kielitaito, kulttuuriosaaminen, yrittäjyystaidot, yleiset elämänhallintataidot) pyritään saamaan näkymään entistä paremmin myös hänen tutkinnossaan.

Tavoiteltavat tulokset

Tuloksena syntyvien lomakkeiston, yhteisen kokemuksen ja toimintamallien vaikutuksesta yhteistyö tiivistyy, kansainvälisyys tulee entistä enemmän osaksi jokaisen kuntayhtymän opettajan ja opiskelijan arkea, ja opiskelijat saavat vaihtojaksoistaan entistä enemmän irti.

Päätoteuttaja

Savon koulutuskuntayhtymä

Lisätietoja

Sirpa Uotila, sirpa.uotila(at)sasky.fi

Rahoittaja

EU -rahoitteinen Leonardo da Vinci ohjelma

Voimassa 31.5.2022 saakka