Siirry sisältöön

LEANilla tulosta

Aikataulu

15.12.2016 – 31.12.2017

Hankkeen kuvaus

LEANilla tulosta-hanke on kahdeksan koulutuksen järjestäjän yhteinen ammatillisen koulutuksen laatustrategian toimeenpanoa tukeva kehittämishanke.

Hankkeessa jatketaan laatustrategian toimeenpanon tuella vuosina 2013-16 toimineiden hankkeiden käynnistämää verkostoyhteistyötä. Yhteistyöhön sisältyy verkostotapaamisia, työpajoja ja vertaisoppimista. Yhteistyön perusajatuksena on se, että verkoston jäsenet jakavat hyviä käytäntöjään avoimesti toisille.

Hankekauden tavoitteena on toiminnan virtaviivaistaminen reformin tavoitteiden toteuttamiseksi käyttäen LEAN-ajattelua. Tavoitteena on toimintaprosessien tehostaminen ja resurssien käytön parantaminen, mikä on tärkeää koulutukseen käytettävien resurssien vähentyessä. Toimintatapoja muuttamalla asiakkaan kokemus koulutuksen laadusta paranee. Turhien työvaiheiden karsiminen vähentää henkilöstön fyysistä ja psyykkistä kuormittumista sekä sujuvoittaa ja selkeyttää työtä. Hankkeessa yhdistetään laadunhallintaa ja johtamista LEAN-ajattelulla ja –työkaluilla.

Päätoteuttaja

SASKY koulutuskuntayhtymä

Yhteistyökumppanit

Lisätietoja

Ritva Lahtinen, ritva.lahtinen(at)sasky.fi

Rahoittaja

Opetushallitus

Voimassa 31.12.2023 saakka