Siirry sisältöön

Pienoismallirakennus

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Tuotteen valmistuksen osaamisala

Pienoismallinrakennuksen opiskelija työstää pienoismallia, joka esittää kivimuurin päällä kasvavaa puuta.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Pienoismallinrakentaja rakentaa malleja eri tarkoituksiin

Pienoismallinrakentaja-artesaani tekee pienoismalleja eri mittakaavoissa eri tarkoituksiin. Työt vaihtelevat valukappaleista ja kuvausrekvisiitasta (esim. cosplay) aina arkkitehtuurimalleihin ja vaativiin teknisiin pienoismalleihin asti.

Artesaaniopintojen aikana opitaan rakentamaan ja mallintamaan monipuolisesti erilaisia mittakaavamalleja. Työt toteutetaan erilaisilla käsityömenetelmillä, koneilla ja 3D-tulostimilla. Yhteistyönä asiakastöissä toimivat yritykset ja yhteisöt.

Pienoismallinrakennuksen artesaanit sijoittuvat työelämään yksityisyrittäjiksi tai erikoisosaajiksi toisen palvelukseen. Useiden eri materiaalien, valmistusmenetelmien ja koneiden hallinta mahdollistaa työskentelyn monilla erikoisaloilla, joilla edellytetään myös tarkkuutta. Pienoismallinrakentaja voi työskennellä yrittäjänä, teattereissa, av-, tv- ja animaatiotuotannoissa, museoissa, teollisuudessa tai mainos- sekä arkkitehti- ja muotoilutoimistoissa.

Ammattialan omat sivut löydät Instagramista nimellä @pienoismallinrakennus .

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, pienoismallinrakennus

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on tuotteen valmistuksen osaamisalalta (pienoismallinrakennus).

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen

  Pienoismallinrakentaja-artesaani valmistaa pienoismalleja eri mittakaavoissa eri tarkoituksiin.

  Ammatissa tarvitaan tarkkuuden lisäksi ongelmanratkaisukykyä, luovuutta, hyvää keskittymiskykyä ja kolmiulotteista hahmotuskykyä.

  Pienoismallinrakentaja-artesaanit sijoittuvat työelämään yksityisyrittäjiksi tai erikoisosaajiksi toisen palvelukseen. Useiden eri materiaalien, valmistusmenetelmien ja koneiden hallinta mahdollistaa työskentelyn monilla erikoisaloilla, joilla edellytetään myös tarkkuutta. Näitä ovat esim. arkkitehti- ja suunnittelutoimistot, museot, teatterit ja tv-produktiot, animaatiot sekä mainostoimistot.

  Koulutukseen pääset tutustumaan Instagramissa pienoismallinrakennus

  Tutustu myös Nadjan tarinaan https://sasky.fi/saskylaiset-nadjan-opiskelijatarina/

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Artesaaniopinnot pienoismallinrakennuksessa sopivat henkilölle, jolla on kolmiulotteista hahmotuskykyä, ongelmanratkaisukykyä, luovuutta, hyvää keskittymiskykyä ja tarkkuutta. Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Koulutuksen sisältö

Artesaaniopintojen aikana opitaan rakentamaan ja mallintamaan monipuolisesti erilaisia mittakaavamalleja.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi

Pitkähiuksinen henkilö kelta-ruskeassa neulepaidassa työstää etualalla olevaa pienoismallia.

Lue Nadjan opiskelijatarina

Ravintola-alalta elokuvarekvisiitan tekijäksi