Siirry sisältöön

Sosiaali- ja terveysalapainotteinen

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lääkärit seisovat kehässä ja pitävät käsiä päällekkäin kuvan keskellä.
Oppilaitos:
Sasky oppisopimus- ja työelämäpalvelut
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Johtaminen, esihenkilötyö ja yrittäjyys
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Lähiesimiestyön ammattitutkinnolla valmiuksia sosiaali- ja terveysalalle

Koulutuksen tavoitteena on antaa esihenkilölle valmiuksia hallita valmentavan johtajuuden taidot sekä tietää tehtävänsä esimiehenä. Koulutuksen suorittanut tuntee sekä työlainsäädännön että työyhteisöjen dynamiikkaa ja osaa johtaa työyhteisön positiivisesti muutokseen. Osaamisesi osoitat käytännön työtehtävissäsi ja saat virallisen tutkintotodistuksen.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Luotain Consulting Oy:n esimiestyön ammattilaisten kanssa. Tässä kokonaisuudessa ovat mukana kouluttajat Marjo Rönkä, Katriina Hälikkä, Merja Talkio-Vilanen, Maiju Tolvila ja Pauliina Vallin. Lähipäivät toteutetaan Luotain Consulting Oy:n tiloissa Tampereella. Lähipäiviä on noin kerran kuukaudessa. Koulutuksessa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä ja koulutuspäiviin on mahdollisuus osallistua etäyhteydellä.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittanut voi toimia päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmän vetäjänä.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksen kohderyhmänä ovat esihenkilötyössä toimivat henkilöt. Koulutusohjelma sopii sinulle, joka toimit päivittäisjohtamisen erilaisissa toimintaympäristöissä osana työryhmää, tiimiä, osastoa tai palveluyksikköä.

Koulutuksen sisältö

Opinnot koostuvat henkilökohtaisesti sinulle laaditun suunnitelman mukaisesti lähipäivistä, verkkotyöskentelystä sekä työssäoppimisesta ja opittujen asioiden hyödyntämisestä omaan työhön. Lähipäivät ovat aktiivista tekemistä ja yhdessä oppimista. Lähipäivien aikana saadut opit ja vinkit, opiskelijoiden jakamat kokemukset sekä henkilökohtainen ohjaus auttavat sinua kehittymään työssäsi.

Koulutuspäivien aiheet mukailevat Lähiesimiestyön ammattitutkinnon perusteita ja koulutuksen aikana suoritetaan Lähiesimiestyön ammattitutkinto sisältäen seuraavat tutkinnon osat:

Alustava aikataulu 2024-2025
  • 13.5.2024 Orientaatiojakso
  • 4.-5.6.2024 Liiketoimintaosaaminen
  • 24.9.2024 Henkilöstöjohtaminen
  • 29.30.10.2024 Ihmistuntemuksen merkitys esimiestyössä
  • 29.1.2025 Valmentava johtaminen ja esimiehen ratkaisukeskeiset menetelmät
  • 4.- 5.3.2025 Suunnitelmallisuus ja suorituksen johtaminen
  • 28.4.2025 Esimies asiakastyön johtajana, esimies laadunvarmistajana
  • 3.6.2025 Laadunjohtaminen, lainsäädännön vaatimukset ja prosessit kunnossa
  • 10.9.2025 Kehittämissuunnitelmat

Huom. Muutokset mahdollisia.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa opiskelija kehittää omaa osaamistaan. Yrittäjällä tulee olla koko koulutuksen ajan voimassa YEL- tai MYEL-vakuutus. Oppisopimuskoulutuksessa nimetään työpaikkaohjaaja/mentori, joka vastaa oppimisen ohjauksesta työpaikalla.

Katso lisää oppisopimuksesta sivuiltamme.

Kysyttävää koulutussisällöstä tai oppisopimuksesta? Ota yhteyttä:

Kysymyksiä koulutussisällöistä? Ota yhteyttä

Pia Vilanen
Luotain Consulting Oy
pia.vilanen(at)luotain.net

Kysymyksiä oppisopimuksesta? Ota yhteyttä