Hoiva-avustajakoulutus, 60 osp | Sasky
Lataa pdf

Hoiva-avustajakoulutus, 60 osp

Hakuaika: 3.8.2020 – 27.11.2020

Koulutuksen kuvaus

Hoiva-avustajakoulutus antaa perusvalmiudet suunnitella ja toteuttaa päivittäisiä avustamis- ja huolenpitotehtäviä. Hoiva-avuatajat työskentelevät palveluissa, jotka tukevat asiakkaan hyvinvointia. Hoiva-avustajan työtä ovat erilaiset avustavat tehtävät asukkaiden arjessa ja perushoidossa, esimerkiksi avustaminen ruokailussa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa sekä viriketoiminnassa.

Hoiva-avustajat työskentelevät avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneiden ja vammaisten palvelu- ja hoivakodeissa sekä kotihoidossa.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodotuu kahdesta osasta:
– Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
– Ikääntyvien osallisuden edistäminen, 30 osp

Kenelle

Hoiva-avustajakoulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisläheisestä sosiaali- ja tereysalan työstä. Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot ova keskeinen osa ammattitaitoa.

Pääsyvaatimukset
– peruskoulu tai vastaava
– vähintään 18 vuoden ikä
– kielitaito vähintään B1.1

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen opiskelijat valitaan pääsykokeen ja haastattelujen sekä mahdollisen kielitestin perusteella. Ammatillista koulutusta (laki 531/2017) koskevan säädöksen mukaan sote-alan opintoihin ei voida ottaa henkilöä, joka ei terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään ole kykenevä opintoihin liitttyviin käytännön tehtäviin tai työelämässä oppimiseen.

Opiskelut alkavat joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Lisätietoja antaa

Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Katja Mannila, katja.mannila@sasky.fi, puh. 044 774 5004

Hae koulutukseen