Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. 
Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. 

Vaihtoon Eurooppaan

Miksi lähteä Erasmus+ -vaihtoon Eurooppaan?

Tutustu Terveisiä Erasmus + -videoihin, joissa aiemmin vaihdossa olleet opiskelijamme kertovat, miksi kannatti lähteä (videot avautuvat uuteen välilehteen eivätkä kaikilta osin sisällä tekstitystä)

sekä opiskelijoiden raportteihin.

Eurooppaan suuntautuvia vaihtoja rahoittaa Erasmus + -ohjelma (linkki avautuu uuteen välilehteen). SASKY koulutuskuntayhtymälle on myönnetty Erasmus+ -liikkuvuuden peruskirja, mikä tarkoittaa sitä, että liikkuvuusapurahoja Eurooppaan on tarjolla käytännössä jatkuvasti. Apurahoja voidaan myöntää 2-12 viikkoa kestäviin vaihtoihin. Apurahojen suuruus vaihtelee n. 650 – 3000 euron välillä riippuen kohdemaasta ja vaihdon kestosta.

Tukikelpoisia maita ovat EU:n ohjelmamaat (linkki avautuu uuteen välilehteen), eivät kumppanimaat. 

Vähävaraisille suunnattu lisätuki 

Erasmus + -ohjelman tavoitteena on antaa kaikille opiskelijoille varallisuudesta riippumatta yhtäläiset mahdollisuudet kansainvälistymiseen. Mikäli opiskelija on vähävarainen ja apuraha ei riitä kattamaan perustoimeentuloa vaihdon aikana, SASKY koulutuskuntayhtymän liikkuvuushankkeissa on mahdollista hakea lisätukea. Lisätukea voi hakea siinä vaiheessa, kun vaihdon aiheuttamat todelliset kulut ovat tiedossa. Hakemukseen tarvitaan liitteeksi matkabudjetti ja puoltava lausunto kuraattorilta. Tarkemmat hakuohjeet ja tukisummat löytyvät Moodlesta. 

Apurahan hakeminen 

Apurahojen hakukierros järjestetään opiskelijoille yleensä syksyisin, mutta peruutuspaikkoja voit tiedustella oppilaitoksesi kv-vastaavalta muulloinkin. 

Apurahahakemus koostuu kolmesta asiakirjasta: 

  • suomenkielinen hakemus:
  • englannin- tai kohdemaankieliset Hakukirje eli Motivation Letter ja Europass CV (ohjeet Moodlessa). 

Hakemus palautetaan oman oppilaitoksen kv-vastaavalle allekirjoitettuna paperiversiona. Huom. tarvitset hakemukseen vastuuopettajasi ja oppilaitoksesi terveydenhoitajan puollot (sovi hyvissä ajoin ennen hakemuksen palautuspäivämäärää tapaaminen terveydenhoitajan kanssa).

Hakemuksen palautettuasi saat oman oppilaitoksesi kv-vastaavalta kurssiavaimen Moodleen kurssille SASKY – Kansainvälinen vaihto 21 – 22. Tältä kurssilta löydät kaiken Erasmus+ vaihtoon liittyvän ohjeistuksen, tehtävät ja palautuslokerot, myös ohjeistuksen Motivation Letterin ja Europass CV:n laatimiseen.

Ammattiopettaja auttaa sinua määrittelemään, mitä jo osaat ja mitkä ovat vaihtosi tavoitteet. Lisäksi joissakin oppilaitoksissa järjestetään työpajoja Motivation letterin ja Europass CV:n laatimiseksi.