Siirry sisältöön

Vaihtoon Eurooppaan

Käsi, joka näyttää "peace" merkkiä.
Rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta. 
Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. 

Vaihtoon Eurooppaan

Miksi lähteä Erasmus+ -vaihtoon Eurooppaan?

Tutustu Terveisiä Erasmus + -videoihin, joissa aiemmin vaihdossa olleet opiskelijamme kertovat, miksi kannatti lähteä (videot avautuvat uuteen välilehteen eivätkä kaikilta osin sisällä tekstitystä)

sekä opiskelijoiden raportteihin.

Eurooppaan suuntautuvia vaihtoja rahoittaa Erasmus + -ohjelma(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (linkki avautuu uuteen välilehteen). SASKY koulutuskuntayhtymälle on myönnetty Erasmus+ -liikkuvuuden peruskirja, mikä tarkoittaa sitä, että liikkuvuusapurahoja Eurooppaan on tarjolla käytännössä jatkuvasti. Apurahoja voidaan myöntää 2-26 viikkoa kestäviin vaihtoihin. Esimerkiksi 2 – 12 viikon apurahan suuruus vaihtelee n. 650-5000 euron välillä riippuen kohdemaasta ja vaihdon kestosta.

Tukikelpoisia maita ovat EU:n ohjelmamaat(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (linkki avautuu uuteen välilehteen), eivät kumppanimaat. 

Vähävaraisille suunnattu lisätuki (= osallisuustuki)

Erasmus + -ohjelman tavoitteena on antaa kaikille opiskelijoille varallisuudesta riippumatta yhtäläiset mahdollisuudet kansainvälistymiseen. Mikäli opiskelija on vähävarainen ja apuraha ei riitä kattamaan perustoimeentuloa vaihdon aikana, SASKY koulutuskuntayhtymän liikkuvuushankkeissa on mahdollista hakea osallisuustukea. Osallisuustukea voi hakea siinä vaiheessa, kun vaihdon aiheuttamat todelliset kulut ovat tiedossa. Hakemukseen tarvitaan liitteeksi matkabudjetti ja puoltava lausunto kuraattorilta. Hakulomake ja hakuohjeet löytyvät Moodlesta. 

Apurahan hakeminen 

Apurahojen hakukierros järjestetään opiskelijoille yleensä syksyisin, mutta peruutuspaikkoja voit tiedustella oppilaitoksesi kv-vastaavalta muulloinkin. 

Apurahahakemus koostuu kolmesta asiakirjasta: 

Lataa ja tulosta hakemus yllä olevasta linkistä (lomaketta ei ole saatavilla muualta).

Huom. Tarvitset hakemukseen sekä vastuuopettajasi että oppilaitoksesi terveydenhoitajan puollon. Kysy ensin puoltoa vastuuopettajaltasi ja jos hän puoltaa vaihtoasi, sovi sen jälkeen tapaaminen oppilaitoksesi terveydenhoitajan kanssa (varaa aika hyvissä ajoin ennen hakemuksen palautuspäivämäärää).  

Pyydä myös oppilaitoksesi kv-vastaavalta kurssiavain Moodleen kurssille SASKY – Kansainvälinen vaihto 2023 – 2024. Tältä kurssilta löydät kaiken Erasmus+ vaihtoon liittyvän ohjeistuksen, tehtävät ja palautuslokerot, myös ohjeistuksen hakemuksen liitteiksi tarvittavien Motivation Letterin ja Europass CV:n laatimiseen.

Ammattiopettaja auttaa sinua määrittelemään, mitä jo osaat ja mitkä ovat vaihtosi tavoitteet. Lisäksi joissakin oppilaitoksissa järjestetään työpajoja Motivation letterin ja Europass CV:n laatimiseksi.

Hakemuslomake palautetaan oman oppilaitoksen kv-vastaavalle allekirjoitettuna paperiversiona. Liitteet palautetaan kansainvälisen vaihdon Moodlekurssin palautuslokeroihin.