Lataa pdf

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (monimuoto-opinnot)

Toimitilahuoltaja
Osaamisala: Toimitilahuollon osaamisala

Tutkinnon kuvaus

Toimitilahuoltaja työskentelee asuinkiinteistöjen, teollisuuslaitosten, liikennevälineiden sekä kauppa- ja myymälätilojen puhtaanapitotehtävissä. Lisäksi tehtäviin voi kulua rakennusaikaista puhtaanapitoa, ulkoalueiden hoitoa, pienimuotoisia rakennusteknisiä korjaustöitä sekä aula- ja vahtimestaripalveluja. Työssä tarvitaan palveluhenkisyyttä, täsmällisyyttä, oma-aloitteisuutta, vastuuntuntoa ja fyysistä kuntoa.

Toimitilahuoltajia työskentelee mm. kouluissa, toimistoissa, liikuntatiloissa, tehtaissa, asuinkiinteistöissä, virastoissa, lentokentillä, ostoskeskuksissa, hotelleissa, ravintoloissa, liikennevälineissä sekä rakennustyömailla.

Koulutuksen kuvaus

Toimitilahuoltaja suunnittelee ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat asuinkiinteistöt, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kodin erityistilanteet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Toimitilahuoltaja voi osallistua myös ruokapalvelujen tuottamiseen erilaisissa asiakaskohteissa.

Tarkemman kuvauksen tutkinnon muodostumisesta löydät ePerusteet – palvelusta.

Opinnot suoritetaan oppilaitoksessa tai/ja työpaikalla oppien (koulutus- tai oppisopimus) ja verkko-opintoina. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu).

Kustannukset opiskelijalle

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Otathan haastatteluun mukaan alkuperäiset opiskelu- ja työtodistuksesi.

Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.

Lisätietoja antaa

Opettaja Tarja Virtanen
Mäntän seudun koulutuskeskus
puh. 044 728 9182
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen