Lataa pdf

Puutarha-alan ammattitutkinto,tuotantopuutarhuri

Tuotantopuutarhuri
Hakuaika: 1.8.2023 – 30.12.2023
Osaamisala: Puutarhakasvituotannon osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Puutarha-alan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia puutarha-alan ammattilaisena toimialansa mukaisissa tehtävissä. Hän osaa huolehtia kasvillisuudesta toimialansa vaatimusten mukaisesti. Hän osaa liiketoiminnan periaatteet ja toimia taloudellisesti. Hän osaa huolehtia työturvallisuudesta ja toimia osana ammattialan verkostoa ja työyhteisöä. Puutarha-alan ammattitutkinnon suorittanut osaa edistää kestävää kehitystä toimialallaan.
Puutarhakasvituotannon osaamisalan suorittanut tuotantopuutarhuri osaa suunnitella ja toteuttaa kasviryhmän viljelyprosessin. Hän osaa huolehtia kasvien kasvukunnosta ja valmistella tuotteet ja pakkaukset myyntikuntoon. Hän tuntee tuotantoon liittyvät tukijärjestelmät ja säädökset.
Tuotantopuutarhuri voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä puutarhakasvien tuotannon alalla.

Koulutuksen sisältö

Puutarha-alan ammattitutkinto, puutarhakasvituotannon osaamisala 150 osp
-Puutarhakasvien viljeleminen 60 osp
-valinnaiset tutkinnon osat 90 osp

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua puutarha-alalla työskentelevät sekä alalle suuntautuvat henkilöt. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia. Pääsyvaatimuksena luonnonvara-alan koulutus, puutarha-alan työkokemus tai vastaavat tiedot ja taidot. Ennen lopullista valintaa hakijat haastatellaan.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelumaksu 400 €

Lisätietoja antaa

lehtori Anneli Mäenpää puh 0400129637 anneli.maenpaa@sasky.fi

Hae koulutukseen