Elintarvikealan perustutkinto
Tutkinnon kuvaus
Leipuri-kondiittori on leipomoalan ammattilainen, joka valmistaa mm. leipiä, täytekakkuja, kääretorttuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Kondiittorin työhön voi kuulua myös tuotteiden myyntiä. Työ on käsityövaltaista, mutta siihen kuuluu myös erilaisten laitteiden käyttöä.
Ammatissa tarvitaan sorminäppäryyttä, tarkkuutta, fyysistä kuntoa sekä asiakaspalvelutaitoja.
Leipuri-kondiittoreita työskentelee leipomoissa, konditorioissa, kahviloissa, ravintoloissa, pitopalveluyrityksissä, myymälöiden paistopisteissä ja leipäosastoilla.
Koulutuksen kuvaus
Opintojen aikana opit valmistamaan kahvi- ja ruokaleipää, suolaisia piirakoita, täytekakkuja ja leivoksia. Leipomotyöskentelyyn liittyy useita työvaiheita, jotka vaativat tekijältään sekä kädentaitoja että koneiden käyttötaitoa, näitä taitoja voit harjoitella koulun opetusleipomosso ja alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla. Koulussa harjoitellaan myös erilaisten koristeiden valmistusta sokerimassasta ja suklaasta, nämä konditorio-alan työt vaativat tekijältään sorminäppäryyttä ja tarkkaavaisuutta.
Kenelle
Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.
Kustannukset opiskelijalle
Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Lisätietoja antaa
Harri Pääkkönen
puh. 050 073 9661
etunimi.sukunimi@sasky.fi