Lataa pdf

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hakuaika: 21.2.2023 – 21.3.2023
Osaamisala: Kampaajatyön osaamisala,Parturityön osaamisala,Ihon hoidon osaamisala,Hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala

Saskyssa voi suuntautua:

kampaajaksi/parturiksi (Mänttä ja Sastamala, Ratakatu)

tai

kosmetologi/kosmetiikkaneuvojaksi (Mänttä ja Sastamala, Hoikantie).

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa voit valita osaamisalaksesi kampaajatyön-, parturityön-, ihon hoidon-, tai hius‐ ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalan. Alalla työskentely edellyttää tarkkuutta, hyviä asiakaspalvelutaitoja sekä kädentaitoja. Opinnoissa saat kattavan teoriaosaamisen valitsemastasi osaamisalasta ja pääset käytännössä harjoittelemaan valitsemasi alan erilaisia työtehtäviä ja -tekniikoita oikeissa asiakaspalvelutilanteissa.

Kampaaja, Parturi on hiusten hoidon ja hiustenkäsittelyn ammattilainen, jonka työn tarkoituksena on edistää ja ylläpitää asiakkaan oman tyylin löytämistä ja hyvinvointia. Asiakasta palvellaan tämän yksilöllisten tarpeiden mukaan monien hiuspohjan ja hiustenhoitoon kehitettyjen tuotteiden ja välineiden avulla. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja sekä monipuolisia kädentaitoja ja esteettistä näkemystä.

Kosmetologi on kauneudenhoitoalan ammattilainen, jonka työn tarkoituksena on edistää ja ylläpitää ihon ja kehon kauneutta sekä terveyttä. Asiakasta hoidetaan tämän yksilöllisten tarpeiden mukaan monien ihon- ja kehonhoitoon kehitettyjen tuotteiden ja laitteiden avulla. Asiakaspalvelu edellyttää onnistunutta vuorovaikutusta muuttuvissa tilanteissa erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa.

Kosmetiikkaneuvoja on ihon- ja hiustenhoidon sekä tuoteohjauksen ammattilainen, jonka työn tarkoituksena on edistää ja ylläpitää ihon, hiusten ja kehon kauneutta sekä hyvinvointia. Kosmetiikkaneuvoja myös suunnittelee ja markkinoi asiakkaille erilaisia ehostuksia ja hoitoja. Asiakasta ohjataan tämän yksilöllisten tarpeiden mukaan monien ihon-, hiusten- ja kehonhoitoon kehitettyjen tuotteiden käyttämisessä. Ammatissa tarvitaan raaka-aineosaamista, tuotetuntemusta, asiakaspalvelutaitoja ja myyntitaitoja.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kansainvälistyminen

Saskyn jokaisessa oppilaitoksessa opiskelijalla on mahdollisuus osallistua kansainvälisyystoimintaan. Saskylle myönnetyn Erasmus+ akkreditoinnin ansiosta apurahoja kv-jaksoille on tarjolla vuosittain ainakin vuoteen 2027 asti sekä ammatillisen että yleissivistävän koulutuksen opiskelijoille.

Saskyn ammatillisessa koulutuksessa on tarjolla kansainvälisyyspolku, jonka puitteissa voi suorittaa jopa 15-24 osaamispistettä. Kansainvälisyyspolulla osaamista voi kartuttaa esim. lähtemällä vaihtoon Eurooppaan tai Venäjälle tai osallistumalla Saskyn muihin kv-hankkeisiin. Kansainvälistä osaamista voi kerätä myös kotimaassa osallistumalla esim. kv-tutortoimintaan tai digitaaliseen kv-yhteistyöhön tai hakeutumalla kv-työympäristöön kotimaassa.

Opintojen rakenne

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista 35 osp. Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osp.

Koulutukseen ei ole pääsykoetta.

Koulutukseen hakeutuminen