Lataa pdf

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, monimuoto-/verkkototeutus, toimitilahuoltaja tai laitoshuoltaja

Koulutusaika: 4.10.2023 – 31.12.2024
Hakuaika: 2.5.2023 – 31.12.2023

Koulutuksen kuvaus

Haluatko opiskella puhtausalan ammattilaiseksi tai vahvistaa osaamistasi puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan monipuolisissa tehtävissä laitos- tai toimitilahuoltajana?

Toimitilahuoltaja työskentelee laitosten ja yritysten puhdistuspalvelutehtävissä pitäen tilat puhtaina ja turvallisina. Työpaikkoina voivat olla esim. erilaiset toimitilat, koulut, päiväkodit sekä asuin-, teollisuus- ja liikekiinteistöt.

Laitoshuoltajan työpaikkoja voivat olla esim. sairaalat, terveyskeskukset, palvelutalot, päiväkodit ja koulut. Laitoshuoltajan tehtävänä on huolehtia kohteen puhtaanapidon lisäksi usein myös ruoka- ja vuodehuollosta tai huoltohuonetehtävistä.

Koulutuksen sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon (150 osp) muodostuminen:

Tutkinnon pakollinen osa kaikille: – Asiakaslähtöisen puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)

Laitoshuoltajille – Laitoshygieniapalvelut, 45 osp

Toimitilahuoltajille – Ylläpitosiivouspalvelut, 45 osp

Lisäksi tutkintoon kuuluu valinnaisia tutkinnon osia 90 osp oman kiinnostuksen mukaan.

Koko tutkinnon arvioitu opiskeluaika on noin 1,5 vuotta. Koulutuksen kesto ja tarvittava lähiopetuksen määrä tarkentuvat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) laatimisen yhteydessä.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena verkko-opetuksena sekä työpaikalla. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutetaan alan työtehtävissä koulutus- tai oppisopimuksella.

Verkko-opetus toteutetaan 2x/kk päiväaikaan. Koulutukseen voi sisältyä joidenkin osuuksien lähiopetusta oppilaitoksen tiloissa.

Kenelle

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille tai täydentävänä koulutuksena alalla jo työskenteleville. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan osaaminen kartoitetaan ja jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS.

Kustannukset opiskelijalle

Ei opiskelijamaksua

Lisätietoja antaa

Eija Uotila
puh. 050 345 8725
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen