Lataa pdf

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähköasentaja
Hakuaika: 1.10.2022 – 31.8.2023

Tutkinnon kuvaus

Sähköasentaja tekee rakennustyömailla sähkö-, tele- ja muiden järjestelmien asennuksia, korjaa ja huoltaa sähkölaitteita teollisuus- ja energialaitoksissa sekä huoltoliikkeissä. Ammatissa tarvitaan teknistä taitoa, tarkkuutta ja huolellisuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyötaitoja.

Sähköasentajia työskentelee sähköurakointiliikkeissä, energiateollisuudessa, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa sekä kone- ja metallituoteteollisuudessa.

Koulutuksen kuvaus

Sähköalanammattilaiseksi opiskelu tarjoaa mielenkiintoisia työtehtäviä ja hyvät jatko-opintomahdollisuudet. Opintojen alussa opit ymmärtämään sähkön käyttöön liittyvien laitteiden ja komponenttien toimintaa ja teet aiheeseen liittyviä käytännön harjoituksia työsalissa.

Opiskelet myös automaatiotekniikkaa ja sähköasennuksia. Lisäksi opit sähkömoottorien erilaiset käynnistimet, taajuusmuuttajat ja ohjelmoitavat logiikat. Työssäoppimispaikoilla saat työskennellä toisten ammattilaisten rinnalla, jolloin pääset aidoissa työtilanteissa tekemään sähköasennuksia, automaatioasennuksia ja sähköverkostoasennuksia joko sähkölaitoksissa tai sähköverkostoja rakentavissa yrityksissä.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa

Harri Pääkkönen
puh. 050 073 9661
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen