Siirry sisältöön

Sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistus

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Tuotteen valmistuksen osaamisala

Tekstiilialan opiskelija tekemässä kankaanpainotyötä.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat, Tekstiili- ja muoti
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Tekstiiliartesaani hallitsee monia eri tekniikoita

Tekstiilialan artesaani suunnittelee ja valmistaa erilaisia tekstiilejä kutomalla, värjäämällä, tuftaamalla, huovuttamalla ja kankaanpainolla. Tekstiiliartesaanin koulutuksessa painottuvat yrittäjyys ja asiakaslähtöisyys.

Opiskelun aikana löydetään tekstiilin mahdollisuudet sisustuksessa ja perehdytään erilaisiin pintastruktuureihin, materiaaleihin ja värien käyttöön. Artesaaniopinnoissa tekstiilialla tutuksi tulevat myös asiakastöiden tarjoamat kokonaisuudet sekä yhteistyö alan yritysten ja teollisuuden kanssa. Tekstiilialan opinnot antavat valmiuksia työtehtäviin, joissa tarvitaan luovuutta, suunnitteluosaamista ja kädentaitoja.

Tekstiiliartesaanit työskentelevät alan yrityksissä suunnittelu-, ohjaus, -neuvonta- ja tuotantotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistus

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on tuotteen valmistuksen osaamisalalta (sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistus).

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen

  Sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistuksen opiskelijana suunnittelet ja valmistat monipuolisesti tekstiilejä kutomalla, värjäämällä, tuftaamalla, huovuttamalla tai kangasta painaen.

  Ammatissa tarvitaan kädentaitoja sekä kiinnostusta erilaisia tekniikoita

  Tekstiilialan artesaaneja työskentelee alan yrityksissä suunnittelu-, ohjaus- ja tuotantotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Tekstiilialan artesaanikoulutus sopii henkilölle, jolla on kädentaitoja ja visuaalista silmää. Tärkeää on myös kiinnostus erilaisia tekniikoita ja materiaaleja kohtaan. Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan monipuolisesti erilaisia tekstiilialan tekniikoita ja tutustutaan eri materiaaleihin.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi

Hymyilevä vaaleahiuksinen, mustaan paitaan pukeutunut silmälasipäinen henkilö istuu pöydän ääressä ja pitelee kädessään pinkkiä lankakerää. Pöydällä on paljon erivärisiä lankakeriä.

Lue Tuulin opiskelijatarina

Sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistuksessa Tuuli Metsärinne pääsee toteuttamaan itseään mm. värien ja kehruun kautta.

Niina Kuosmanen kutomassa kangaspuilla.

Lue Niinan opiskelijatarina

Niina Kuosmanen opiskeli pääosin etäopintoina sisustus- ja tekstiilituotteiden valmistusta.

Lue Ullan opiskelijatarina

Ulla Mauno otti tauon päivätyöstään ja hakeutui opiskelemaan tekstiilialaa.